-
Natasha
Bir halı anemonum var, birkaç ay önce aldım, ilk ay iyi şişiyordu, şimdi neredeyse her zaman kapalı duruyor, son zamanlarda akvaryumda sürünmeye başladı, daha önce resifin dibinde kumun üzerinde oturuyordu. Hala substrata iyi yapışmış ve yapışkan. Özel olarak dokunmadım, aklimatize olacağını düşündüm ve her şeyin iyi olacağını düşündüm, ama yardım olmadan geçmeyeceğini görüyorum. Ne önerirsiniz? MH ışık süresini 3-4 saate düşürmeyi denedim - faydasız, aydınlatmayı zayıflatmayı denedim (sadece T5 açtım, MH olmadan) - o da işe yaramadı, akvaryuma iyot, magnezyum, stronsiyum ve kalsiyum ekliyorum, hepsi aynı. Sertliği soda ile destekliyorum. Son bir hafta içinde onu gölgeli yerlere koymayı denedim, akıntıyı zayıflattım, güçlendirdim, tamamen kapattım - hiçbiri işe yaramadı. İyot banyoları yapmayı düşünüyorum, eczaneden kristal iyot alacağım. Ama belki başka birinin ona nasıl yardımcı olabileceği konusunda önerileri vardır? Resif merkezinde okudum ki, onlar için en iyi sıcaklık 27 derece civarı ve tuzluluk 1.027, bu konuda ne dersiniz?