• Catalaphyllia

• Debra8438

Aynı renkteki mercan, polipler çıkarıyor ama önceki haline kıyasla 3 kat daha az!!! Mercan akvaryumda bir aydır, ama 5-7 gün gibi "kısalmış" hale geldi. Ne değiştirdim: - MH lambalarının çalışma süresini 1 saat artırdım (toplam 5 saat 30 dakika) - su değişimlerinde (18 litre iki kez (300 litre sistem)) TM Pro-Reef tuzunu kullanmaya başladım (önce NEKA Coral (yüzde 90) ve Instant Ocean (yüzde 10 - su değişimleri, ekleme) ile başlatılmıştı) - sıcaklık 1,5°C düştü - 26,5'ten 25'e Su parametreleri değişmedi. Nitrat 0, fosfat 0,1 (taze tuzla başlatıldığından beri). Mercanın coğrafyası - Vietnam. ----------------------------------------------------------------------------------------- Düşünüyorum: - Tuzdan (TM) KH ve Ca'nın bu kadar keskin tepki vereceğini sanmıyorum - sıcaklığa karşı çok hassas olduklarını okudum, ama bu aralıkta (24-28) bunun bu kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. - MH lambası "yakıyor" mu? Mercanı aldıktan sonraki akşam böyle bir solucan yakalandı: Bu mercanla ilgili tüm olayları sıraladım. Bu mercan sizin sistemlerinizde nasıl yaşıyor? Boyutların küçüldüğü dönemler oluyor mu? Sıcaklık değişimlerine karşı çok mu hassas?