• Ejderha hasta.

• Rodney7316

İyi günler!!! Ya da iyi akşamlar. Benim sevdiğim ejderha Synchiropus morrisoni var. İşte bu da akvaryumdan. Su parametreleri (bildiğim kadarıyla). Tuzluluk 1.024-1.025 PH- 8.3-8.4 KH 9-10 (Sera testi) Haftada bir 10 litre su değişimi. (çeyrek). Besleme günde 1-2 kez (şu an onu beslemeye çalıştığım için, genelde günde bir kez). Yem olarak artemiya, artemiya larvası (doğru adını hatırlamıyorum, yeni çıkmış olan), kuru ekmek yediği gözlemlenmedi, kan kurdu verince yiyor. Davranışı canlı, yeme başladığında iyi görünmeye başlıyor, tarakla korkutuyor. Sürekli hareket halinde, bir şeyler arıyor. Yemekten sonra karnı tamamen dolu. Şimdi bir sorun var. Son zamanlarda kilo kaybetmeye başladı. Bu son zamanların ne kadar sürdüğünü söyleyemem. Geçici olarak başka bir yerde yaşadık, ben sadece akvaryumu bakımını yapmak ve canlıları beslemek için geliyordum. Üç hafta önce geri döndüğümüzde, zaten zayıflamıştı. Yemekten vazgeçmiyor, ama yemekten sonra oldukça hızlı bir şekilde dışkıladığı endişelendiriyor (dışkılar sümüksü, sindirilmemiş). Son zamanlarda taşları değiştirdim ve şemsiye bitkilerini Nitrofurazon ve furazolidon karışımıyla tedavi ettim. Akvaryuma bu maddelerin girmiş olabileceğinden endişeliyim. Ayrıca seriatoportada bir sorun var (beyazlaştı ama rengi geri dönmeye başladı). Acaba ejderhanın sağlık sorunu mu var yoksa ona uygun olmayan bir yem mi veriyorum?