• Melanopus dipte yatıyor.

• Brandon9634

Durum şu: Bir hafta yoktum. Pazar-Cuma. Balıkları Pazartesi ve Cuma beslediler. Cuma günü kumun üzerinde yatan bir palyaço balığı bulundu. Beslenmeye tepki verdi ama sadece yakına gelen yemleri aldı. Böyle bir davranışı, daha önce yaşadığı kabarcıklı anemonun "dağlara" tırmanma olasılığı ile ilişkilendirdiğim için gözlemlemeye karar verdim. Anemon, bir taşın altında yer alıyordu, bu yüzden melanopus'un sadece tentaküllerin korumasında dipte yatmaya alıştığını düşündüm. Geçen iki gün onun için pek keyifli geçmedi. Dipte yatıyor, dalgalanıyor. Hiçbir leke veya kaplama yok. Kuyruk yüzgeci biraz yıpranmış, temiz, beyazlamamış ve kaplama yok, ama bunu "dip" hareket tarzıyla ilişkilendiriyorum. Sanki yüzemiyor gibi, daha doğrusu bir hamle yapabiliyor ama sonra tekrar dibe iniyor! Şu anki çıkarımım şu: Komşulardan biri (melanopus dişisi (şüpheleniyorum), sarı tamarin, Ç.M. (Karadeniz, Karadeniz) sphinx köpeği - ona balonuna bir darbe indirdi. Bakteriyel enfeksiyon, yem, zehirlenme hakkında henüz düşünmüyorum - diğer balıkların davranışları normal. Benzer balık davranışlarıyla karşılaşan veya bu belirtileri bilen varsa, lütfen yardımcı olsun.