-
Joseph
Sorun şu... Tilki akvaryumda yaklaşık 3 aydır. Yiyor, iyi görünüyor... Geçen gün garip bir davranış fark ettim - bir köşeden diğerine yüzmeye başladı, sanki bir şeyden korkmuş ya da nefes almakta zorlanıyormuş gibi. Önce önemsemedim ama dün bütün gün böyle yüzdü! Bugün sabah balık normal gibi... Yüzüyor, yiyor... Ama ışık açıldıktan 2-3 saat sonra tekrar çırpınmaya başladı. Taşlara çarpmıyor ve kafasıyla akvaryumu delmeye çalışmıyor ama davranışı kesinlikle iyi değil. Parazit görünmüyor, diğer hastalık belirtileri de yok. Tavsiye üzerine ve kitaplardan öğrendiğim gibi tuzsuz banyolar yaptım. 3 litre osmoz suyu aldım ve sodayla pH'ı 8 yaptım, sıcaklığı akvaryumdaki gibi ayarladım. Böyle yaptıktan sonra balık köşeye sıkıştı ve orada 2 saat kaldı. Şimdi yine çırpınıyor... Diğer balık iyi hissediyor. Su parametreleri normal! Bu ne olabilir? Belki onu 3 hafta karantina akvaryumuna alıp bakır sülfatla tedavi etsem mi? Son 2 haftada akvaryumda yapılan değişiklikler: Osmoza DI ekledim, Tropic Marin tuzuna geçtim (önceki Red Sea idi).