• Kryptodan tekrar bahsedelim.

• Bryan1851

Genel olarak bu sorun beni de geçmedi, Sarı zebra akvaryuma kript (sarıdan önce yoktu) girdi, ama ilk olarak Skopas'tan atladı, ya da Skopas'ta daha belirgin hale geldi, sonra Liso Lo'ya oturmaya çalıştı ama başarısız oldu... ve Sarı'ya saldırdı, öyle ki canlı yer kalmadı... taşlara sürtünüyordu, tüm yüzgeçlerinde ve vücudunda beyaz noktalar vardı... bu, geçen pazar denize gitmeden önce oldu... sonra bir hafta kimse akvaryumu kontrol etmedi, ışık yarıdaydı, hiç yem yoktu... döndüğümde Sarı'nın soğuk bir cesedini bulurum diye düşündüm... ama şaşırtıcı bir şekilde sadece kriptten temizlenmekle kalmadı, aynı zamanda kaulerpa ile de beslendi (dönüşte neredeyse hiç kalmamıştı). Şimdi soru, gelecekte mavi cerrahları yerleştirmek istiyorum, UV ile uğraşmam gerekiyor mu (18W var), plankton ve benzeri şeyleri vurmak gerekiyor mu yoksa kript kendiliğinden mi yok oldu? (AquaLogo'da çok okudum, bazı barbarca önlemler öneriyorlar - balığı yerleştirmeden önce osmozda yıkamak, UV'yi 38'de ve daha az olmamak üzere ayarlamak gibi)