-
Jacqueline5976
Bir videoyu izlemeye davet ediyorum, burada bir kişi tatlı suya aklimatize olmuş palyaço balıklarını anlatıyor: Videoda yosunlar görünmekte. Ama mesele şu ki, ben şahsen böyle bir durumla karşılaştım. Ticari alanda balıkla çalıştığım zaman, dükkânımıza bir kız geldi, deniz akvaryumundaki pompanın bozulduğunu ve bu pompanın hangi filtreye ait olduğunu açıklamaya çalıştı, ama neyse ki ben hiçbir şey anlamadım, bizzat gittim. Manzara şöyleydi: "Annushka" moteli "pennik" Resun SK-05 ve tam olarak onun pompası bozulmuştu. Pompayı getirip takıyorum, çalıştırıyorum ama köpüren şey bir garip mi? Büyük baloncuklar. Kızın söylediğine göre, çok uzun zaman önce sahibi bu akvaryumu balıkla birlikte almış ve çok uzun zamandır onlarda duruyormuş, suyu değiştiren idareci var ve tuz ölçme aleti de var, daha fazla bir şey bilmiyor. Palyaço balığı görünüşte iyi hissediyordu, hatta ellerimle oynarken, ellerimi merakla inceliyor ve "araştırıyordu", kısacası hiçbir anormallik fark etmedim. Tuzluluğu artırmayı ve yeni, daha doğru bir alet almayı veya eskiyi kalibre etmeyi önerdim, ama neyle ölçtüklerini öğrenemedim. Sonuç olarak, palyaço balıklarının Ocellaris türünün yeni başlayanlar için neden önerildiğini mükemmel bir şekilde anlıyorum. Elbette, tuzlu su balıklarının tatlı suya dönüştürülmesi benim için bir alay, bu yüzden deniz balığını tatlı suya geçirmeye çalışan her türlü deneyciyi desteklemiyorum.