• Dikkat Clown Goby Sarı!!!

• Maria6659

Deniz akvaryumu meraklılarına selamlar! Bu gönderiyi, SPS mercanları besleyen kişilere bu balığı edinmeleri konusunda bir uyarı yapmak için oluşturuyorum. Tanışalım (balığın fotoğrafı, benim değil, internetten alındı). Önceki hikaye şöyle: Bu harika balığı, küçük bir akvaryum için edinme şansım oldu, balık gerçekten güzel, bakımı kolay, her şeyi yedi - kuru, dondurulmuş yemler, karışımlar (ben onu beslemedim diyenler için). Ancak bir hafta geçtikten sonra, kel mercanlarda yaralar görmeye başladım, önce küçük, sonra giderek büyüdü. Akvaryumu gözlemleyerek, bu sevimli balığın onları keyifle kemirdiğini şahsen gördüm (sonuçları fotoğraflarda ekliyorum, benim çekimlerim, kalitesi için özür dilerim, telefonla çekildi ama genel resim anlaşılır olacaktır). Kısacası, şunu söyleyebilirim - elbette hepsi böyle değil, ama bu tür bir balığı edinirken dikkatli olun. Daha sonra Aqua Logo forumunda bazı akvaryumcuların bu tür balıkların sürülerinin birçok mercanı yok ettiğine dair bilgiler buldum. Yumuşak akvaryumlar için tam uygun!!! Gerçekten parlak bir sevimlilik.