• Monodactyl yetiştiriciliği. Başarısızlık.

• Michelle13

Veri seti şöyle: Resan akvaryumu, Karadeniz suyu, üç mono - bir erkek ve iki dişi. Su değişiminde erkek kömür siyahına boyanıyor ve dişileri kovalıyor. Her şey, dişilerden birinin yumurtlamasıyla sona eriyor, ardından balıklar yumurtaları iştahla yemeye başlıyor. Yumurtaları toplamak oldukça basit: üç litrelik bir şişe ile su alıyorum. Ertesi gün orada birkaç düzine larva yüzüyor, çok küçük, virgülü andırıyor. İki gün sonra larvalar daha şeffaf hale geliyor ve suyun içinde yüzen yavru balıklara dönüşüyor. Farklı yemler denedim: denizde kendi ellerimle yakaladığım planktonlardan, yavru balıklar için satın alınan yemlere kadar. Yavru balık yem alıyor ama 6-8. günde hepsi ölüyor. Altı ay içinde yavru balığı beş kez büyütmeye çalıştım. Yumurtlama ise mnodaktiller tarafından yaklaşık her iki haftada bir yapılıyor. Fotoğraflar çektim, paylaşacağım. Ancak sonuçlar oldukça kötü oldu. Yavru balığın ölüm nedeninin yemle ilgili olabileceğini düşünüyorum. Fikirler var mı? Her türlü öneriyi değerlendiririm. Artemia önermeyin. Yavru balık, artemiadan çok daha küçük.