-
Vanessa6144
Deniz akvaryumculuğu seven kardeşler! Deniz balıklarının üremesi üzerine sohbet etmeyi öneriyorum. Tatlı su akvaryumlarının aksine, birçok deneyimli akvaryumcu ve sıradan meraklı, hem ticari kazanç hem de sağlıklı bir merak amacıyla basit guppilerden oldukça karmaşık balık türlerine kadar başarılı bir şekilde üretebiliyor. Ancak, deniz balıklarının üremesi konusu neredeyse hiç ele alınmamış durumda. Bu konuda sohbet etmeyi öneriyorum: kim ne denedi, duydu, gördü, farklı deniz balıklarının üremesi veya üreme girişimleri hakkında, deniz akvaryumcularının belirli bir balık türünü yetiştirmeye çalışırken hangi faktörlerin yardımcı olduğunu veya engel olduğunu yazalım, akvaryumcuların deniz akvaryumlarında yavru yetiştirme çabalarını az da olsa ele alan literatüre bağlantılar paylaşalım. Deniz balıklarının üremesi hakkında bilgi sahibi olmanın birçok deniz akvaryumu meraklısına faydalı olacağını düşünüyorum, çünkü neslin devamı, çok sevdiğimiz deniz balıklarının temel içgüdülerinden biridir. :-)