• Sıfırdan Arduino tabanlı bir LED lamba yapmak istiyorum.

• Gene1948

4 kanallı LED aydınlatma yapmak istiyorum, Arduino tabanlı. Gün doğumu ve batımı, sıcaklık sensörü, dokunmatik kontrol, sıcaklık değişiminde açılıp kapanan 2 fan olmasını istiyorum. Gerekli olduğunu düşündüğüm şeyler: 1. Arduino R3 (14$) 2. Arduino TFT LCD Ekran + Dokunmatik Ekran (8$) 3. Arduino Gerçek Zaman Modül Saati (2$) 4. Sıcaklık sensörü (2$) 5. Bluetooth modülü (Android ile kontrol imkanı için, gerekli olup olmadığını bilmiyorum) 6. 4-5 adet sürücü (hangi sürücülerin gerektiği ve fiyatları hakkında en ufak bir fikrim yok) belki biri yardımcı olur, tercihen aliexpress'ten. 7. 12-24V güç kaynağı 8. LED: - Cree Royal blue XT-E 5W 450-452nm 10 adet (18$) - Cree Cold white XT-E 5W 6500-7000K 10 adet (15.3$) - Cree Blue XP-E 3W 465-485nm 10 adet (12.49$) - Cree MC-E RGBW 2 adet (13.5$) - UV 2 adet (daha sonra sipariş edeceğim) 9. Soğutucu (kapağın boyutuna uygun geniş ve ince, 2 cm'ye kadar arayacağım) 10. Sarf malzemeleri. Şimdilik hepsi bu. Sadece LED sipariş ettim, diğerleri hakkında şüphelerim var. Bu konuda uzmanlardan ve profesyonellerden yardım lazım. Bileşenleri doğru mu seçtim, belki bir şey eksik, belki fazladan bir şey var mı? Hangi sürücüleri kullanmalıyım? İlginiz ve yardımınız için teşekkürler!!!