• Üç aşamalı KR (hafta sonu yapısı)

• Nicholas5194

Kendime böyle bir üç aşamalı kalsiyum reaktörü yaptım. Temel olarak üç adet BOYU FT-320 filtre şişesi (143x95x525mm) kullandım. Şişelerin yanı sıra şunlara ihtiyaç duydum: 1. İç filtreden 1800 l/saat kapasiteli bir pompa. 2. Birkaç parça plastik (zorunlu değil). 3. Plastik geri akış vanası (bozuk olabilir). Yapıyı fotoğraflardan görebilirsiniz. İlk (sağdan sola) bölüm biyoballarla doldurulmuş. Bu, CO2 çözme reaktörüdür. Benzer reaktörler tatlı su akvaryumculuğunda yaygın olarak kullanılmaktadır. Biyoballların "biyolojik" açıdan etkinliği hakkında bir şey söyleyemem ama CO2 reaktörleri için vazgeçilmez bir şeydir. CO2 üstten verilmektedir. Boruda bir delik açılmış ve yarım geri akış vanası yapıştırılmıştır. Başka bir şey de uyarlayabilirsiniz. Önemli olan, güvenli bir şekilde yapıştırılabilmesi ve CO2 besleme borusunun sıkı bir şekilde oturmasıdır. İkinci bölüm - kalsiyum reaktörü. Üçüncü bölüm, karbondioksit kalıntılarını "yakmak" için kullanılır. İşte hepsi bu. Borular, dirsekler, çıkış musluğu - hepsi FT-320 setinden alınmıştır. Şişeler bir plastik şeride yapıştırılmış ve yapının sertliğini artırmak için plastik şeritlerle birbirine yapıştırılmıştır. Standart şişe montajlarını kestim, ama istenirse onları da kullanarak tüm şişeleri sert plastik şeride sabitleyebilirsiniz.