• DIY Düşük voltajlı pompa (24V) için penlik

• Mitchell3177

Herkese merhaba! 1000L'ye kadar olan deniz akvaryum sistemleri için yeni bir skimmer'i tanıtıyorum. Gövdeyi zaten tanıyorsunuz, gövde 500L sistemler için önceki skimmer'dan kalma, en önemli değişiklik pompa. 24V, 86W gücünde bir pompa, Çin'den alındı, elbette daha ucuz seçenekler de var ama ucuz Çin ile uğraşmak istemedim, bu yüzden bunu sipariş ettim. Tamamen dökme rotor ve pervaneden impeller yapmak ve bağlamak için kafa yormak zorunda kaldım. Skimmer'ın teknik parametreleri: - elektrik tüketimi 52W; - hava tüketimi 1500L/saat; - çalışma tekerleğinin çapı sadece 30mm, iğnelerin uzunluğu 10mm. Pompa o kadar yüksek devirli ki, havayı "toz" haline getiriyor, başlangıçta çok yumuşak bir çalıştırma var. Neredeyse titreşim yapmıyor, sessiz, skimmer'a yakınsanız bilgisayar soğutucusundan gelen bir vızıltı duyuluyor. Ayarlanabilir hale getirilebilir. En önemlisi, güvenli; eğer bir arıza olursa, 24V su içinde insan için güvenlidir. Çalışırken fotoğraf ve videoları biraz daha sonra paylaşacağım.