• mini deniz için "askılı samp"

• Tracy

İyi günler. Askı filtresi tarzında mini bir sump oluşturma konusunda yardım istiyorum. Böyle bir sump yapmaya iten sebep, nispeten ucuz ve aynı zamanda sessiz bir askı skimmer'ın olmamasıydı. Deltec 300 dışında pek bir şey bulamadım. Sonuç olarak böyle bir fikir doğdu. Bu fikrin hayata geçme şansı var mı? Yaklaşık bir taslak oluşturdum, boyutlar kesin değil: Sump'ı akvaryumun arkasına yerleştirmeyi planlıyorum, akvaryumun uzunluğu 60 cm, yüksekliği 27 cm. Sump'a su alımını, resimdeki en sağdaki bölmeden (8 cm olan) pompa ile yapmayı planlıyorum, boşaltma ise sol bölgeden gravite ile olacak. Sorun şu: Anladığım kadarıyla su seviyesindeki dalgalanma, boşaltma olan bölümde mi olacak? Boşaltma yüksekliğini ne kadar yapmam gerektiği ve boşaltma bölümünden önceki son bölmenin üstten mi yoksa alttan mı taşan bir bölme olması gerektiği net değil. Bu seçeneğin pek iyi olmadığını biliyorum ama belki de hayata geçme şansı vardır? Mazohizmle uğraşmıyorum - eğer bu fikir umutsuz bir durumsa, projeyi bırakırım. Yine de ekipmanı ve skimmer'ı akvaryumu fazla kalabalıklaştırmadan yerleştirmek istiyorum, çünkü zaten küçük. Her türlü öneri, ipucu ve eleştiriye açığım, mümkünse kötü yumurta ve domates olmadan.