• Deniz akvaryumculuğuna dönüş

• Erica

Tebrikler, saygıdeğer tuzlu akvaryumcular! Bir zamanlar, taşınma sırasında, 230 litrelik eski deniz akvaryumumda bir kaza oldu. Mecburen ekipmanımı ve su canlılarımı sattım. Zaman geçti ve 450 litrelik bir bitki akvaryumu yaptım. 1960x470x500, cam 10mm. Neredeyse bir yıl geçti, ama deniz olmadan yaşayamayacağımı korkuyla anladım... O yüzden işe koyuluyorum! Tüm tatlı su satışa çıkıyor! ))) 1960x470x500 mm boyutunda bir ekranın temelinde, balıklarla yumuşak bir resif inşa etmeye başlıyorum. Geçmiş denizden teknolojiler daha ileriye gitti. Çok fazla bilgi inceledim ve bazı sonuçlar çıkardım, ekipmanımı seçtim, ama hala sorular var ve deneyimli, saygıdeğer deniz akvaryumcularının tavsiyeleri son derece gerekli olacak! Gerçek hacim, SUMP ile birlikte 450 litredir. Işık: üç adet 150 W 15000k MH, 4 adet 39 W 85 cm aktinik. (LED çok pahalı, ama hoşuma gitmiyor) Kum 2-3 cm, ve S.R.K. (kuru resif taşları) SUMP'tan geri pompa: Jebao DCW-4000 Skimmer: Bubble-Magus Curve 7 hava tüketimi 520 l/g İki akıntı pompası Jebao SOW-8 700 l/g ile 8000 l/g arasında. Hiç deniz için uzun ekranlarla karşılaşmadım. Ayrıca derin de değil. Arkadaşlar, lütfen tavsiyelerde bulunun ve hataları belirtin. Bu benim için çok önemli! Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim!