-
Natasha
Herkese iyi günler. Daha önce 110 litre deniz akvaryumu kurmayı planlamıştım ama bazı olaylar nedeniyle bu mümkün olmadı. Şu anda kiralık bir dairede yaşadığım için mini bir akvaryumla başlamak istiyorum, siparişle yapılacak 30x40x35 boyutlarında bir akvaryum planlıyorum (+ yan sump mı yoksa alt sump mı yapmam gerektiği konusunda öneri bekliyorum). Işık olarak en azından böyle bir şey düşünüyorum, tek bir ışık yeter mi bilmiyorum ama aklımda hemen 2 tane almak var. Filtreleme için genelde olduğu gibi bir seçenek var ama eğer birisi bunu düzgün bir şekilde yapabilirse harika olur. Tuz veya pompa konusunda önerilerinizi bekliyorum, ne seçeceğimi bilmiyorum. Yoğunluk ölçer alacağım ve refraktometre, ısıtıcı veya canlılık için yumuşaklık olacak. Sonrasında ise, deniz canlıları (canlı taşlar) + kuru resif taşları ile başlama ihtimalim var ama muhtemelen canlı taşlarla yaşayacağım, satın alınan osmoz suyu kullanacağım, kendi sistemimi kurana kadar tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.