-
Zoe7451
İyi günler, 50 litreye kadar 500x350x350 boyutlarında bir sump sistemi planlıyorum, 500x100x350 boyutlarında bir bölüm ayıracağım, bu henüz kesin değil, belki daha uzun olabilir. Neden entegre sump? Çünkü basitçe yer yok. Sump'ta skimmer, ısıtıcı, canlı taşlar ve pompa olacak. Sorularım var: 1. Skimmer 400'e kadar aradım ama uygun olmadığını anladım. Fluval Sea Protein Skimmer (330x125x80) 850'ye rastladım, boyutu tam ve fiyatı makul. Bu ürünün çalışma durumu hakkında bilgi verebilecek var mı? Çok mu ses çıkarıyor? Ya da aynı fiyat aralığında başka bir alternatif öneren var mı? 2. Pompa Teoriye göre V×10= 500 l/saat kapasiteli seramik aksa sahip bir pompa gerekiyor. Ancak nerede yazmıyor, aksın çelik mi seramik mi olduğunu. Hangi pompayı almalıyım? Hangi markayı önerirsiniz? Belki 500 l/saat yerine 1000 l/saat kapasiteli ve ayarlanabilir bir pompa almak daha iyi olur mu? Öncelikli olarak sessiz çalışma ve küçük boyutlar önemli, çünkü sump sadece 100 mm genişliğinde. 3. Skimmer'ın akvaryum seviyesinin üstünde olmaması için sump'ı nasıl düzenlemeliyim? Skimmer'ın yer alacağı sump bölümündeki su seviyesini düşürmem gerektiğini düşünüyorum. Bunun için skimmer'ı ikinci bölüme taşımak gerekiyor. 4. Cam akvaryuma plastik bir bölme nasıl yapıştırılır? Silikonun uygun olmadığını okudum. Camla daha zor olacak çünkü sump'ı görünmeyecek şekilde arka planı kapatmam gerekiyor. Ve ızgara için bir parça kesmem gerekiyor. Bu soruları hızlıca çözmeme yardımcı olun. Çünkü düşünmeden akvaryumu tekrar yapıştırmak istemiyorum. Zaten depoda iki tane böyle var.