• Hangi MH lambayı seçmeliyim?

• Tracey

eBay.de'den nispeten düşük bir fiyata Giesemann Nova II lambasını satın almayı başardım. Orada bulunan lamba (Giesemann Megachrome Tropic 150 W) deniz akvaryumu için uygun değil. 120 litrelik resifimde SPS'ler baskın. Bu yüzden şimdi ne alacağıma karar vermekle karşı karşıyayım. Gerçekten birkaç seçeneği değerlendiriyorum: - Giesemann Megachrome coral - BLV Nepturion 14 000 K - Giesemann Megachrome blue - Radium - BLV Nepturion blue Bunun aslında iki spektrum ve farklı fiyatlar olduğunu biliyorum. Bu yüzden kararsızım. Özellikle mavi renkleri çok istemiyorum ve şu anda mercanların maksimum büyüme hızını istiyorum. Bu nedenle 14 000 K'ya daha fazla eğilim gösteriyorum. Hangi üretici? Giesemann, bağlantıdaki fiyatlardan daha pahalı olmayacak. BLV - en ucuz (önemli ölçüde). Belki başka bir yerde daha ucuz vardır. Giesemann ve Radium'u neden düşündüğüm kesinlikle anlaşılır - markalar №1. BLV, çünkü Avrupa'da Ushio'nun ABD'deki karşılığı olduğu söyleniyor. Ve orada Ushio'yu çok övüyorlar. Kim, ne tavsiye eder?