-
Mitchell7972
İki aydır hazır akvaryumlar hakkında konuları okuyorum ama anladığım kadarıyla bunlar pek uygun değil. Çok fazla değişiklikle uğraşmak gerekiyor. Resun veya Boyu benzeri bir şey sipariş vermeye karar verdim. Akvaryum 45x50x45 cm olacak, arka bölmesi 10 cm. Ekipman: Boyu Protein Skimmer WG-308 (117x85x290), Koralia Nano New akıntı pompası (900 l/saat). Geri dönüş pompası: Hydor Pico Evolution (Verimlilik: 270 l/saat. Su sütununu 50 cm yükseltebilir). İlk soru: geri dönüş pompasının verimliliği yeterli mi? Savchuk'ta 2-3 hacim yazıyor, yükseltme yüksekliğini dikkate alarak mı yoksa daha güçlü bir pompa mı gerekli, eğer öyleyse ne kadar güçlü olmalı? Isıtıcı hakkında çok çelişkili görüşler var, şu anda Eheim 100 W üzerinde durdum. Başka bir şeye ihtiyaç var mı? Şimdi arka bölme ile ilgili sorular: taşkın için kesik ne boyutta olmalı? Geri dönüş deliği ne yükseklikte olmalı ve çapı ne olmalı, geri dönüş pompasını bu deliğe nasıl bağlamalıyım? Arka bölmedeki bölmeleri nasıl doğru yerleştirmeliyim, ilk bölmenin altından ne kadar mesafe bırakmalıyım ve ikinci bölmenin üstünden ne kadar mesafe bırakmalıyım? Eleştirilerinizi ve düzeltmem gereken bir şey varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.