• 230 litrelik akvaryum. Ekipman seçimi.

• Michelle

Merhaba! Forum üyelerinden yardım almak istiyorum. Şu anda 230 litre kapasiteli bir deniz akvaryumu için ekipman seçimi aşamasındayım. Planladığım boyutlar d100*g45*Y50, bu boyutlar için metal bir çerçevem var. Yani, eğer bir şey değiştireceksem, sadece yüksekliği değiştirebilirim. Ekipman olarak planlarım şunlar: Işık, SunSun HDD-1000B, 2x39W T5 lamba, 3 adet (lambalar hakkında henüz karar vermedim). Dolaşım için SunSun JVP-101, 3000 l/saat kapasiteli 2 adet sirkülasyon pompası var. Ayrıca Hydor Koralia Nano New, 900 l/saat kapasiteli başka bir sirkülasyon pompası düşünüyorum, bunun yeterli olacağını düşünüyorum. Geri dönüş pompası olarak Atman PH-2000 ve ViaAqua-1800, 2000 l/saat kapasiteli. Sterilizatör olarak Atman UV 9W kullanmayı planlıyorum. Zemin kalınlığı 3 cm olacak, çünkü 70 litrelik (deniz) çalışan bir akvaryumum var, içinde 10 kg canlı taş (J.K.) ve 10 kg kuru resif taşı (S.R.K.) var (S.R.K. (kuru resif taşları) torbada duruyor). Ayrıca bütçeye göre 10 kg daha taş almayı planlıyorum. Skimmer konusunda ise açık bir soru var, bu konuda görüşlerinizi duymak isterim. Fiyat-performans oranı tercih edilir. Eleştirilerinizi ve yorumlarınızı memnuniyetle kabul ederim. Yardımınızı umuyorum.