• nano için ekipman seçimi.

• Richard2180

Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var! Tamamen karıştım, nano deniz akvaryumunu başlatmayı planlıyorum. Akvaryum özel siparişle yapılacak, 30-40 litre su değişimi için. Mercanlar, küçük temizlikçiler, belki ocellaris veya mandarin... Birçok konuyu okuduktan sonra, böyle bir pompa düşünüyorum: 1. Dolaşım pompası, Hydor Koralia Nano Yeni, 900 l/saat. Işık: kararsızım. 2. Işıklandırma, SunSun HDD-360B, 2x8W T5. Uygun mu? Bir tane yeter mi? Eğer kapağı da özel yaptırırsam, içine hangi lambalar koyabilirim? Devam edelim: 3. Termostatlı ısıtıcı, Aquael Easyheater 50W. Uygun değil, hangi ısıtıcıyı önerirsiniz? Böyle bir ısıtıcı buldum, termostatlı, JBL ProTemp 100W. 100 litreye kadar akvaryumlar için, aşırı ısınmaya karşı koruma ile. Böyle bir ısıtıcı, Juwel 50W. 4. Mercan kumu, Coral sands, 1-3 mm, 4.5 kg. 5. Tuz, Deniz tuzu Sera in Basic Salt veya Deniz tuzu Tetra ine SeaSalt. 6. Canlı taşlar, 4 kg - Donetsk'teki mağazalarda hiç görmedim, belki biri bana kiminle iletişime geçeceğimi söyleyebilir ya da internetten bir şekilde bulabilirim, ya da kimseden isteyebilirim? Anlamama yardım edin, okuduklarımdan kafam karıştı. Ah, bir de testler: kH testi, JBL Test-Set kH veya kH testi, Sera Test veya kH testi, TetraTest. NH3/NH4 testi, TetraTest Ammonia. pH testi, Sera Test. Başka hangi testler var, hangileri daha iyi?