-
Jenny
İyi akşamlar hanımlar ve beyler!!! Yavaş yavaş ve kararlılıkla deniz düşüncesine doğru ilerliyorum, bir yıl önce akvaryum aldım ve denizi koymaktan korktum - 300 litrelik Tangya kurdum (ve bu konuda hiç pişman değilim). Ama hala denize çekiliyorum. Ne yazık ki, çok fazla yer yok ve küçük bir şey sığacak, ama gerçekten 700 litrelik tanklar koymanın iyi olacağını anlıyorum (hem Tangya için hem de deniz için), ama şu an elimizde ne varsa ona da şükrediyoruz. Nano akvaryumculuk çılgın bir hızla gelişiyor, bu da evde veya işte küçük doğal varyasyonlar yaratma imkanı sunuyor. Deniz başlangıcına yaklaşırken, daha deneyimli arkadaşlarla danışmak istiyorum - iki üretici var, tamamlanmış bir sistem yapıyor gibi görünüyor, işte soru: kim ne kullandı, kimin ne görüşü var ve en önemlisi - ne çalışıyor, MODİFİKASYON YAPMADAN, yani olduğu gibi koyuyorsun ve hiçbir şeyi kesmiyorsun, yapıştırmıyorsun, atmıyorsun - yoksa bu sadece bir hayal mi... Genel olarak, sizin deneyimlerinizde biriken her türlü bilgi ilgimi çekiyor. Kendim için anlıyorum ki, en büyük sorunlardan biri filtrasyon (sump benzeri - nasıl sonuç verdi) ve ısı dağılımı (ışık ve tüm ekipman bir yerde - aşırı ısınma ile nasıl başa çıkılır). Not: Her türlü katılım için şimdiden teşekkür ederim.