• Dürso. Nerede yanılıyorum? Yardım edin!!!

• Laura9093

Drenaj borusunun çapı 20 mm, tüm uzunluğu boyunca sampaya kadar. P şeklindeki musluk, taşma dişlisinin 3 cm altında bulunuyor (fotoğrafta 3 cm çıkış seviyesini belirttim ve bunu yapmaya çalışıyorum). İşte daha detaylı P şeklindeki musluk. Aşağıda her şey böyle görünüyor. Orada dördüncü kısımda kapalı bir musluk var. Bu şekilde sistemi hava kabarcığı olmadan ve sabit bir seviyede ayarlayabiliyorum. Geri dönüş pompası 2000 lt. Sorun şu. Aşağıdaki musluktan dolayı gerekli seviyeye ayarlamakta uzun süre zorlanıyorum. Çünkü ince ayar yapması pek kolay değil ama bu ana mesele değil. Her şeyi istediğim gibi ayarladığımda, sistem 1-2 gün çalışıyor, bazen bir hafta, ama geri dönüş pompasını kapatıp 1-2 dakika sonra açtığımda, drenaj suyu boşaltmayı durduruyor ve su geri akmaya başlıyor. Tekrar musluğu tamamen açmak zorunda kalıyorum, bu durumda su çok hızlı boşalmaya başlıyor ve her şeyi yeniden ayarlamak zorunda kalıyorum... Bazen de benim herhangi bir müdahalem olmadan, ayarlanmış durumda 3-4 gün çalıştıktan sonra drenaj ya taşmaya başlıyor ya da tam tersi, su çok hızlı boşalıyor ve sonuçta gürültü ve kabarcıklar oluşuyor. Bunun tümünün elektrik dalgalanmalarından kaynaklandığını düşündüm ama bir stabilizatör takınca sistemde bir şeylerin yanlış olduğunu anladım... Peki ne? Boru küçük mü? Pompa güçlü mü? Nerede sorun var? Not: Dürso'yu ben yapmadım. Alım sırasında zaten vardı. Sadece tatlı su ile test edebilmiştim - her şey çalışıyordu gibi görünüyordu... Yardımınız için çok minnettar olacağım!!!