-
Julie3950
Kardeşler! Maalesef günümüz gerçekleri göz önüne alındığında hiçbirimizin güvende olmadığı bir sorun hakkında bu konuda konuşmayı öneriyorum. Şahsen, evimde uzun süreli elektrik kesintisi sorunu yaşamadım, en fazima 1 saat süren kesintiler oldu, tüm akvaryum durdu, pompadan 40 litre su akvaryuma aktı..................... ve ışık geri gelince her şey canlandı, otomatik su dolum sensörü su pompadan akvaryuma geri aktana kadar iğrenç şekilde ötmeye başladı ve her şey yoluna girdi. Ama eğer arıza 1 saat, 2 saat, 1 gün, 2 gün süerse ve benzeri... Bu konuda tecrübelerimizi paylaşmalı veya elektriğin ne kadar süre kesildiğini söylemeliyiz, deniz akvaryumunun ekipmanlar çalışmadan ne kadar dayanabileceği konusunda ne yapılması gerektiğini anlatmalıyız. Tabii her deniz akvaryumu farklıdır: canlı kayalar, hacim, balık sayısı, mercanlar vb. ama yine de genel tavsiyeler herkes için faydalı olacaktır. Bazı deniz akvaryumu severlerinin geridönüş pompası ve bazı akış pompaları için kesintisiz güç kaynağı kullandıklarını biliyorum,ama bu ekipmanın ne kadar dayanacağı da çok kişisel, bazılarının evinde dizel jeneratör varsa bu da iyi bir çözüm. Genel olarak, eksik kalmaktansa fazla tedbirli olmak daha