• Yardım edin, 250 litrelik deniz akvaryumunun kurulumu hakkında bilgi verin.

• Daniel9952

Hayatım boyunca denizle kaplı bir yaşam sürmek istemiştim ve özellikle Mısır'a yaptığım iki seyahatten sonra bu isteğimdaha da güçlendi. Bir gün denizle tanıştım ve artık denize tamamen tutuldum. Deniz akvaryumu kurmak istiyorum, 250 litrelik (100*50*50 YxGxD) bir akvaryum. Tabii ki bu hobinin pahalı olduğunun farkındayım ama sizlerin de ekipman ve canlılarla ilgili deneyimleri olduğundan uygun fiyatlıürünler nereden temin edebileceğimi merak ediyorum. Aşağıdaki konularda yardımınızı rica ediyorum: 1. Akvaryumun kısmen ultra şeffaf camdan yapılması mantıklı mı? Yan duvarlar ve taban için hangi kalınlıkta cam gerekli? Kimin üretebileceğini biliyor musunuz? 2. Kaç kg kum veya mercan kırığı kullanmalıyım? Hangisi daha iyi? 3. Makul miktarda kuru ve canlı kayalar için ne kadar ödeme yapmam gerekir? Neredeuygun fiyatlı temin edebilirim? 4. Aydınlatma olarak Sylvania CoralArc 250W ve Sylvania Coralstar FHO 39W+Aktif39W T5 yeterli olur mu? Ayrıca su soğutması için iki fan ve SUMP için bir fan eklemek istiyorum. 5. Kapağı kalite-fiyat dengesi açısından kim yapabilir? 6. Protein skimmer için fabrika üretimi mi yoksa iyi yapan ustalar mı tercih edilmeli? Önceden teşekkür ederim, bilgilerinizi paylaştığınız için cevapların