• Başlatmadan önce bir başka acemi konusu :)

• Cassandra1840

Merhaba herkese! Alushta'daki akvaryumu ziyaret ettikten sonra, evde kendi deniz parçamıoluşturma fikri beni terk etmiyor. İki yıldan fazla süredir akvaryumculukla ilgileniyorum, şuanda evde bir tane cihlid akvaryumum var, ama bir zamanlar evde 5 akvaryumum olmuştu. Bu yüzden deneyimim çok fazla değil. Palyaço balıklarına ve cerrah balıklarına hayran kaldığım için, bu balıklara aşık oldum. Bu yüzden bir akvaryum kurmak ve balıklara ve az bakım gerektiren omurgasızlara odaklanmak istiyorum. Ekipman: Mevcut olan: -140 litrelik "Doğa" akvaryumu (80x40x50) -Akvaryum dolabı -AkvaEL kapak, her biri 24 Watt olan 2 lamba -828 model, 1200 litre/saat debilidış filtre -Termometreler, ısıtıcılar, hava kompresörü ve diğer küçük malzemeler Soru 1: Daha ne tür ekipmana ihtiyacım var? Köpük ayırıcı gerekli mi? Dış filtrenin oluşturduğu akış yeterli mi, yoksa bir pompa mı gerekli? Lambaları değiştirmem gerekiyor mu? Ayrıca, akvaryum tabanına beyaz kum ve tuz eklemem gerektiğini anlıyorum. En önemli sorusumise: Osmoz suyu elde etme imkanım yoksa ne yapmalıyım? Musluk suyundan balıklar için uygun su hazırlamama yardımcı olacak bir kimyasal var mı? Bir kez daha tekrarlıyorum, balıklar ve biraz bakım gerektirmeyen canlılarla dolu bir akvaryum istiyorum. Mevcut ekipmanım göz önüne alındığında, yaklaşık olarak ne kadar harcama yapmam gerekir? (Balık mal