-
Joseph8592
Deniz akvaryumu (dokunmak) yok... Kievden oldukça uzaktayım... Bu yüzden internetten bilgi alıyorum...Ama her site birbirine zıt bilgiler veriyor... En baştan başlayayım... Eğer mümkünse, lütfen bana danışın... Tuz markasız değil, normal, normal deniz tuzu aldım... İçeriği pahalı tuzlarla aynı... Bu tuz Aluşta'dan... Orada bir firma deniz tuzunu paketliyor ve yurt dışına gönderiyor... İşte bu tuz bana da böyle geldi... Talimatlar gibi 37 gram litre başına distile su çözdürdüm... Akvaryum 40 litre. 5-6 litrelik bir sump yaptım. Su 300 litre/saat hızıyla dolaşacak... Akış için 950 litre/saatlik bir pompa kullanacağım. + Borulardan ve kompresörden bir köpük ayırıcı yaptım. Floresan lamba... Ortaya da bir kireçtaşı koydum. Ve dibe de ayna görünmemesi için biraz kuvars kumu serptim... İşte bu şekilde 3 gün boyunca tuzlu çözelti... Su berrak... Pazar günü denizden su, taş ve kum getirecekler... Gerçi ihtiyaç kadar su de getirebilirler. Bu karışımdan ne çıkacağını tavsiye edin... Belki denizden başka bir şey de getirtebilirim... 200 lira/kilo canlı taş satın almak... Bu kadar param yok - sonuçta üç çocuk...Ama deniz özlemi çekiyorum... Tek sorun, eğer (denizi) canlandırabilirse, birkaç sorunsuz balık da alabilir