-
Sara
İşte burada, Halimeda adlı kalsiyum alg türünün, yaşayan taşların yerleştirilmesinden bir yıl sonra büyümeye başladığını yazmıştım. Bu bir yan etki gibi. Başlangıçta her şey, su değişiminidaha seyrek yapmaya ve bunun yerine buharlaşan suyu kalsiyum klorür ve magnezyum sülfat (biraz soda da) çözeltisi ekleyerek tamamlamaya karar vermemle başladı. Böylece basitleştirilmiş bir sürüm balıkçılığı yaptım. Tuz olarak Tetra Marine kullanıyorum. Ayrıca her 100 litre suya 1 damlaeczane yoduyla damlatıyorum. Bunu palyaço balığının bakteriyel hastalıklarını önlemek için kullanıyorum. Kavanoz çok küçükama içinde çok miktarda yumuşak organizma ve hatta birkaç SPS var. Yaklaşık 3 hafta sonra, suekleme ve değiştirmeme işleminden sonra, taştan Halimeda ve Carollina başladı çıkmaya. Şimdiesas konuya gelelim. Chatomorpha'nın şifalı özelliklerini bildiğim için, yarım yıldan fazla bir süre önce ondan istedim. Güzel bir demet yağlı yeşilot aldım ve akvaryuma koydum. Ne yazık ki solar ve kırılmaya başladı.Onu çıkarmak zorunda kaldım. Akvaryumda 1 santimetre uzunluğunda birkaç parça kaldı. Bir köşeye sürüklendiler ve altı ay orada yattılar. Birkaç hafta önce hala oradaydılar. Sonra onların yavaş yavaş büyümeye başladığını gördüm. Ve bugün sabah o köşeye baktığımda, güzel bir demet halinde kıvrılmış, oldukça besili bir Chatomorpha gördüm. Peki, kalsiyum, magnezyum ve yod dışında akvaryumda hiçbir şey değişmemişken, ne tetikl