-
KURU RESIF TAŞI
John3165
Kuru taşlarla akvaryumda yavaşça ve sakin bir şekilde kompozisyon oluşturmanın sadece büyük bir avantaj değil, aynı zamanda muazzam bir avantaj olması. Biyolojik filtrasyon sürecindeki "katılımcıların" listesini birkaç bakteri türüne kadar basitleştirirsek, kuru taşlar (daha doğrusu,ıslatılmış) bu bakteriler için diğer malzemelerden daha kötü değildir. Deniz akvaryumculuğunun geleceğinin kuru resif taşlarında olduğunu düşünüyorum, özellikle de "kavanoz" bakteri kültürlerinin resif için olası genişletilmesi varsayıl
Barbara8192
Bu taşın, CZ tarafından gerçekleştirilen taşlardan bazı farklılıkları var mı? Elbette fiyat dışında.
Leonard
Evet. Her taş, gibi bir pakette gelir, değil 20 kilogram bir torbada. Bazı resimlerde bunu görebilirsiniz. İşte tüm farklar... Net bir şekilde 1, 2, 2,5 ve 3 kg derecelendirmesi
Leslie
Hmm... belki taşlar CA ile özdeş, ama tamamen subjektif olarak, bireysel olarak sıralanan ve paketlenen taşlar bana daha fazla ilgi ve güven veriyor. Peki, taşın kaynağı hangi bölgeden?
Katie5500
Bilmiyorum... CA'daki taştan hiçbir farkı yok.
Lisa
Soru ne anlama geliyor? J.K.'ya (canlı taşlar) göre soru anlamlıdır, aksi takdirde RESIFTEN! Kuru taş içinde canlılık yoktur, o onun evidir ve bana en çok hoş gelen şey, hiçbir tür silikatlerin ve diğerlerinin suya salınmıyor olmasıdır. Tek yapmanız gereken, akvaryuma koymadan veya suyla doldurmadan önce yıkamaktır, benim kitozluydu, Akvaryum
Theresa5149
Taş, bölgeye bağlı olarak yapısı açısından büyük ölçüde farklılık gösterebilir. Bu da anaerobik ve aerobik süreçlerin karakterini etkiler. Farklı bölgelerden kuru resif taşlarının testine ilişkin bir bağlantı paylaştım. Eğer bu konuyla daha geniş kapsamlı tanışmak isterseniz, Dry(Base, Basic vb.) Live Rock konularına imparatorluk forumlarında bak
Amber9312
Bir sütun süslemesiyle uğraşan Pavelin (buna çok teşekkür ederim!!) kişisi olarak şunu söyleyebilirim: kuru resif taşından hemen hemen her türlü kompozisyonu oluşturma imkanını BÜYÜK BİR AVANTAJ olarak görüyorum, özellikle de akvaryumunuzun peyzaj tasarımı aşamasında, hepsini değil ama pek çok sonraki kullanım özelliğini önceden hesaba katabilirsiniz. Örneğin, akıntı pompalarının yerini önceden belirledik. Daha derine inersek, ileride edinmek istediğiniz mercanların, farklı akıntı bölgelerinidikkate alarak, konumlarını da planlayabilirsiniz. Daha sonra, gelecekteki kompozisyona en uygun şekil ve boyuttaki canlı taşları edinebilirsiniz. Maliyet konusuna gelince, durum daha açık - benim durumumda (340litrelik, sump olmayan bir akvaryum) 26 kg kuru resif taşı ve önceki akvaryumumdan 25 kg canlı taş kullandık. Pavelle başlangıçta nasıl görüneceğini kestirdiğimiz için, canlı taşların yerleştirilmesi yarım saatten kısa sürdü. Yapıştırılmış sütundaki önceden bırakılan "boşluklar" ve açıklıklar, mevcut mercanları, türlerine özgü özelliklerini dikkate alarak, genel kompozisyona zarar vermeden kolayca yerleştirmemizi sağladı. Mercanların yerleşimi konusunda hiçbir taviz vermiyorsunuz, bu da bir
Andrea8397
Ürr... Ekran dekorasyonu için canlı taşlardışındaki malzemelerin kullanımı yaygındır. Royal Exclusiv, Korallenwelt seramiğini kullanır ve endişelenmez. Kuru taşın avantajı nedir? Fiyat mı? Emin değil! "Çimento" ile karşılaştırıldığında... ve kabuklu taş her zaman silikatları temsil etmez... Muhtemelen tek mantıklı avantaj, genel olarak canlı taşların anaerobik ve aerobik bakteriler için optimal bir substrat olarak kab
Lynn4242
Buna yetmez mi? Akvaryumunuzu dekore etme seçeneğiniz nedir? Bu soruyu sorarken oldukça uzun süre düşündüm. Belki de atladığım bir şeyler
Sarah
Ben kuru resif taşı seçiminde belirleyici bir unsur olarak bunu not ettiğim gibi. Ve tam da bu nedenle onun kökeni beni
David4089
Deniz suyu, oldukça agresif bir ortamdır ve içinde birçok malzeme yavaş yavaş eriyip, oksitleniyor. Resife istenmeyen mikroelemanları salabilecek bir malzeme koymaktan çekindim. Ancak, çimento dekorasyonu, deniz kabuğu, Karadeniz taşı ve yapıştırıcı köpüğü ile dekorasyon yapma düşüncelerim de oldu. Not olarak, zamanla DSB üzerindeki kum tabakasının yavaş yavaş azaldığını fark ettim.
Mike
Tamam, ancak seçme şansınız ol
Michele9664
Ayrıca bu şirket tatlı su akvaryumları için de taş ü
Veronica
Taş aldım ve memnun kaldım. Hafif, gözenekli. Daha fazla sipariş vereceğim ve
Chelsea
20 kg taş aldım ve memnun kaldım. Hafif, gözenekli.
Vanessa6144
Yaklaşık 30 kilo kaldı... sonra sadece Nisan'da... teslimat denemeydi, herkes aldı...
Brandy1134
3 kilogram başına dolar... Acele edin... Aksi takdirde kaç
John5528
Tabii ki ilginç, ama ben henüz kuru rıhtım taşını kullanmadım, daha çok canlı olanı tercih ediyorum, çünkü o daha güzel ve daha faydalı. Ama tartışmayacağım, çünkü kuru ile çalışmadım, şu anda canlı olanın avantajlarını göremiyorum.
Kathleen
Avantajı fiyatıdır; 1 tonluk bir akvaryumda dekorasyon oluşturmak için en az 100 kg gerekiyor. Ben 20 kg canlı ve 50 kg kuru aldım ve 2 yıl sonra şimdi canlı ile kuru olanı ayırt edemiyorum.
Maria
Sayın müşteriler! Üzülerek bildiriyoruz ki, taş stokumuz tükendi. Yaklaşık bir buçuk ay içinde yeni stok beklenmektedir. Taşa ihtiyacı olanlar, önceden sıra almaları gerekmektedir. (Soyadı Adı, Şehir, KST (kuru resif taşları) miktarı,