• En Başlangıç

• Melissa3820

Herkese merhaba, 10 yıl önce tatlı su balıklarıyla ilgileniyordum ve bir şekilde deniz balığı besleme hayalim vardı. Geçenlerde Kızıl Deniz'de bulundum ve etkilendim. Nihayet karar verdim. Biraz literatür okudum ve bunun kolay olmadığını anladım. Şimdi tavsiye istiyorum, seçtiğim balıklar (palyaço balığı Amphiprion frenatus veya beyaz göğüslü cerrah balığı) bir çift olacak. Akvaryumu 200-250 litre olarak planlıyorum. Bir akvaryum aldım, şimdi ne almam gerektiğini bilmiyorum? Hangi sırayla almalıyım, filtreler, taşlar, tuzlar... Mağazalarda her şeyi satıyorlar ve tamamen kafam karıştı. Lütfen acemi birine yardım edin.

Tonya

Er

William

Anladım, erken olduğunu. Nano raf konusuna gelince, hava lifti dışında başka bir şey yok mu orada? Yeni başlayanlar için nasıl başlanır? Hazır "Sampy" mekanizmaları var mı? Şimdilik sorularımı sormak istiyorum, acele etmeyeceğim, her şeyi kendim çözmek istiyorum.... PAVLÍK MOROZOV'a tavsiye için teşekkürler. Ayrıca ısıtma konusunu neden kimse yazmıyor? Forumda birçok fotoğraf gördüm ve tartışma yorumlarını okudum, ama kimse bahset

Christopher3770

Deniz akvaryumu, pompalar ve güçlü ışık nedeniyle suyun aşırı ısınmasından dolayı, çoğunlukla soğutulmaya çalış

Karen

LENNY, teşekkür ederim. Bu bir cevap. Gerçekten burada zaten akvaryum için hazır bir çözüm buldum; sump, skimmer, termostat ile birlikte. Tüm bu mutluluk 1900 TL. 210 litrelik bir akvaryum ama arkadaşlarım Kiev'de daha ucuz bulacaklarını söylediler. Çok muhtemel ki beyaz karınlı balıklar bu durumda uygun değil. Sanırım iki tane yasaklı palyaço balığı alırım. Ayrıca balıklar hakkında konuşmak için henüz çok erken. Öncelikle, burada Odessa'da canlı taşları bulmam gerekiyor, henüz bulamadım. Soğutma meselesine gelince, bunu dikkate almak lazım. Akvaryumun duracağı yerde her zaman sıcak olacaktır. Ve internet mağazasında bulduğum aydınlatmayı birisi bana açıklayabilir mi? Fiyatı 800 dolar, bu neye göre? Yoksa ben bir şeyi anlamıyor muyum? Akrabam ışıkla ilgileniyor, özel siparişle aydınlatma yaptırabilir miyim? Yoksa hazır almayı mı düşünmeliyim? Genel olarak, çevremdeki arkadaşlarım bu girişimlerimi desteklemedi; kriz döneminde bu kadar para harcamanın kabul edilemez olduğunu düşünüyorlar, kısacası beni deli sanıyorlar.

Amber9312

"Akıllı çözüm akvaryum, sump, skimmer, termostat" marka mı yoksa el yapımı mı? Marka, Almanya ve ABD'den. Aquael firmasıyla (Akvael) ilgili ekipman buldum, Polonya'dan - ne dersiniz? Paketi iki kat daha ucuza geliyor. Ayrıca, hangi konularda ekonomik olmamak gerektiğine dair bir öneriniz var mı? Her şeyi ayrı ayrı ve sırasıyla almaya karar verdim - akvaryum, skimmer, pompalar ve sonra sump. Işık ve soğutma konusunda evet, bir klima var... Bu arada, palyaço balıkları anemonlarla yaşıyor. Peki, yasak palyaço balığı? Anemonlardan bağımsız olduğu yazıyor...

Beth3383

Takım her zaman bir uzlaşmadır. Finanslarınız size eniyisini veyaiyisini almaya izin veriyorsa, parçalar halinde toplamak gerekir. En iyi parçaları. ))) Örneğin, Ray Ткач skimerlerde oldukça uzmanlaşmış ve "özel sipariş" üzerine üretim/geliştirme yapıyor. Deltec skimerleri de oldukça iyidir. Bütçeniz varsa soğutucu (çok pahalı bir keyif) alabilirsiniz, yoksa fan soğutması. Aydınlatmayı kendiniz veya bir akrabanızın yardımıyla toplayabilirsiniz. Yüksek kaliteli bir MG (minimum 14000 K) lamba ve elektronik balast gereklidir. Aktinler. Aşağıdakilerden tasarruf edilemez: Proteinler. Tuz. Testler. Canlı kayalar. Canlı kum. Genel olarak, acele etmeden ve birkaç hafta forum okuyarak, bir eylem planıoluşturabilirsiniz. Sonrasında ise hangi etkiye maruz kalacağınıza b

Kristen1161

Tavsiyem: Hiçbir şeyde tasarruf etmeye değmez!! Hemen alamıyorsanız, daha iyi bekleyin. Palyaçolar ve deniz güllerini de düşünün. Akvaryumda onlar olmadan da harika yaşıyorlar.Elbette simbiyozlarını izlemek ilginç, ama deniz gülleri hassas varlıklardır, akıntı pompalarına kapılıp gitme gibi durumlar olabilir. Y

Alyssa1438

Tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Çok minnettarım.Evet, düşünüyorum ki her şeyi kademeli olarak toplayacağım. Bu sayede hem kaliteli ekipman hem de hemen çok para vermemek olacak. Yani artık z

James1625

Akvaryumunuzu sattığınızı gördüm. Zaten s

Patricia

Henüz değil. Akvaryum, yeni üretim aşamasında olduğu için Şubat sonuna doğru satışa hazır olacak.

Lindsay

Çok ilginç, hangi hacimde ve fiyatına nasıl u

Jeanne

Fiyatı konuşabiliriz, eğer ilgileniyorsan özelden telefon numarasını gönderebilirim.

Jesse

Çok ilginç, telefon numaranızı gönderin, arayalım, konuşalım

James4757

Bugün bir Odesa mağazasındaydım. İnsanlar gerçekten garip. Orada birisi deniz hakkında benim kadar anlayışa sahip değil, oysa ben daha yeni başladım. Ama bana Aqua Medic firması için 280 litrelik bir set öneriyor ve 98 yılından beri bu firmayla çalıştığını söylüyor, daha iyi olamazmış. Bu paraya tabi ki daha iyi olamaz, diye düşünüyorum. Hangi ışığın kullanıldığını sorduğumda, "Deniz akvaryumu için" diye yanıt verdi. Net bir cevap, söylenecek pek bir şey yok.