• Lütfen yeni başlayanlara yardım edin.

• Katie5500

Merhaba. Lütfen beni yargılamayın, ama forumu okurken pek bir şey anlayamadım. Bu yüzden yardımınızı istiyorum. Yaklaşık 150 litrelik bir deniz akvaryumu istiyorum (standart köşe, deniz, sump'lı boyutlar var mı?). Alışverişe gitmeden önce, bu hacim için hangi ekipmanın daha iyi olduğunu öğrenmek istiyorum (marka ve model olarak?). Gerçekten, ellerinde ne varsa satmaya çalışacaklarından korkuyorum. Ayrıca, deniz akvaryumlarıyla ilgili kaynaklar için çalışan bir bağlantı verebilecek olan varsa, lütfen paylaşın, çok minnettar olurum. Ve ayrıca, eğer Luhansk'tan biri varsa, deniz akvaryumları satan mağazaların adreslerini verirseniz sevinirim.

Heather2018

Bak, işte link!

Gabrielle5053

Çok teşekkür ederiz, okuyacağız ve inceleyeceğiz.

Debra

Hiçbir şey

Tina

Ayrıca, akvaryumu balıklı yapmayı düşünüyorum, yani resif üzerine yoğunlaşmak istemiyorum (çünkü yeni başlayan biri için bunun çok daha zor olacağını düşünüyorum).

Jeffery

Hangi balıkları yerleştirmeyi planlıyorsun?? 1 dakika sonra ekledi. Eğer bir şeye ihtiyaç olursa yardımcı olurum!

Amanda

Hayır, asla,dürüst olmak gerekirse, forumu okuduktan sonra, hemen aranacağımdan korkuyordum. (Muhtemelen öyle de olacak))) )2 dakika sonra eklendi Cerrahlar, palyaçolar ve melekler. Bunların bu hacimde nasıl uyum sağlayacağını söyler misin?? Ancak başlangıçta, önce küçük bir resif akvaryumu kurmamız ve her şeyin düzgün olması gerekiyor, ardından balıkları seçe

Joseph8842

Eğer gerekiyorsadaha fazlasını yükleyebilirim! Sorularınız olursa özel mesaj veya genel sohbette yazın! Bir dakika sonra eklendi Her türe kaç tane olduğunu s

Joseph8592

Cerrahları ve melekleri böyle bir hacme sokamazsınız, eğer gerçekten bir acımasız değilseniz. Birkaç palyaço ve hrisipter, belki bazı apagonlar veya gubanlar eklenebilir.

Jill9137

Cerrahları önermiyorum, eğer melekler almak istiyorsan, türüne bağlı. Bölgesel barışçıl olanlar var, ancak akvaryumuna sığmayanlar da var! Palyaçolar konusunda da doğru karar verdin, ha

Travis572

Kelebekler, cerrahlar ve melekler düşüyor demek. Ama en azından onlardan birine de umut edebilmeyi dilerdim. Ancak birkaç yıl içindedaha büyük hacimler için fırsat olacağını umuyoruz. Sadece 300 litreye katlanamayacağımdan korkuyorum. Tabii ki balık konusundaki yardımınız için teşekkür ederim, ancak şu anda ekipman konuları daha güncel, en iyi ihtimalle akvaryumun kendisinin başlatılmasından bir ay-iki ay sonra balık bırakab

Michele

Mavi-sarı bir çift alınabilir, boyut ve davranış olarak daha uygun olac

Nancy

Palyaçolar, aptalın hayalidir ve benim yarısı da sessizce istiyor. Böyle bir hacme yakışabilecek melek türü nedir? En azından birkaç tane olursa orada rahat

Kristin

Sarı-mavi merkezli Centropogon, maksimum uzunluk 11,5 - 12,5

Susan

Mavi-sarı

Ricardo7341

Sınıf, ancak böyle bir hacimde olursa palyaçoları kovalamayac

Sarah

Bütçe ile ilgili bir soruyla başlayın!!!!!!!!

Michael5242

Bütçe 1000 birim, eğer 1000'e sığmazsa 1500, belki daha fazla, ama başlangıçta 1000'e sığmayı planlıyorum. Zamanla göreceğiz, çünkü bu bir hafta veya iki hafta içinde yapılmıyor.

Joseph9057

Deniz için çok az. En az 2000'den başlamal

Kimberly4253

Ben umuyorum ki anlıyorsunuz, deniz akvaryumu, tatlı su değil! Ve ilk sakinlerinizi başlatmadan önce en az 3 hafta beklemeniz gerekir!!!! Eğer sabırsızsanız, ilk olarak pomacanthus'ları başlatabilirsiniz, bu balık su değerlerindeki büyük dalgalanmalara dayanabilir. Pomacanthus'lar hakkındaki önerim ilginizi çekerse, işte bağlantı! Elbette HAYIR, bu çok barışçıl bir balı

Diana8604

Teşekkürler, bağlantı için, okuyacağız ama tekrar edeyim, şu an için balıklar benim için öncelikli değil, önce akvaryumu kurmamız gerekiyor, sonra balıklarla ilgilenebiliriz. Son cümleyi dürüst olmak gerekirse anlamadım, neye yönelik

Daniel4967

Mavi-sarı merkezi hakkında!

Allison

Şimdi anla

Kellie

Önce akvaryumu kurmak gerek

Melissa2062

Bir akvaryum ve bir sump satın almam gerekiyor. Şu anda bilgi toplama aşamasındayım. Önce şehrimizde deniz akvaryumu satın alabileceğimi düşündüm, ancak bugün dolaştım ve herkes normal bir akvaryumu deniz akvaryumunakvaryumunadönüştürmeyi veya küçük bir deniz akvaryumu boyutunu önerdi, bu yüzden şimdi özel bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum. Başlangıçta akvaryumu küçük bir odaya (köşeli biryer istiyordum çünkü oda küçüktü) koymayı düşündüm, ancak köşeli bir deniz akvaryumunu gerçekleştirmenin daha zor olacağını anladım. Şimdi diğer odada (300-350 litrelik bir akvaryum koyabileceğim) onarım tamamlanırken, her şeyi ölçüp tam bir yer seçmeyi ve akvaryumu, sehpayı ve sump'ı sipariş etmeyi planlıyorum. Bu işlemler devam ederken, onarımı bitireceğim, akvaryumu kuracağım, tatlı su denemesi yapacağım ve ardından tuzlu suya geçip canlı kayaları yerleştireceğim. Daha sonra balık seçimine başlayacağım. Toplam maliyet yaklaşık 2000 TL ol

Bonnie

Sana tavsiye ediyorum: akvaryum seçimini tamamladıktan ve kararını verdikten sonra şunu yap! Zemine kum/çakıl yerleştir, suyu doldur, filtre,ısıtıcı ve kompresörü kur, suyu 2 hafta boyunca dolaştır. Filtre suyun kalitesini düzenlesin, ısıtıcı sıcaklığı ayarlasın ve kompresör oksijenini sağlasın, yani suyun parametreleri dengelensin. Hatırlatıyorum, çünkü deniz balıkları su kalitesindeki dalgalanmalara çok kötü dayanır. İlk olarak eğer hoşuna gittiyse pomacantridleri yerleştirmeni öneririm. Bir hafta sonra da diğer akvaryum sakinlerini ek

Lee

Su'nun yerleşime hazırlanması için gereken süre daha uzun

Jennifer5784

Haklısın, sana en azından her şeyi söyledim.

Courtney

Her kelimeye katılıyorum. Sadece bu sırayla ve başka hiçbir şekilde.

Kimberly

Lütfen doğru test cihazlarını ta

Joseph8842

Para konusunda, sanırım gerektiği kadarını karşılayabilirim. Lugansk'ta dükkânlarda dolaştım ve orada gerçekten net bir şey söylemediler (bu konuda ne kadar cahil olduğumdan dolayı danışmanlar hakkında sadece resimlerde denizi görmüşler gibi bir izlenim edindim). Belki de sadece bilgili olanlara rastlayamadım, seçenek neredeyse sıfır (ama yine de Lugansk'ta insan bulma umudum var, eğer tanıdığınız biri varsa lütfen önerin). Bilgileri okuyorum ve biraz anlamaya başladım ama hâlâ okumam gereken çok şey var.)) Eğer akvaryum yapanları tanıyorsanız, iletişim bilgilerini verir misiniz?

Lauren

Lügatsk'tan forumda paylaşımlar gördüm. Ayrı bir gönderi paylaşın - insanlar kesinlikle yanıt verecektir. Mağazalara özellikle güvenmeyin. Donets'te bile sadece iki tane layık bulduğumu düşünüyorum - Gürova'daki M.A. (deniz akvaryumu) ve a mağazası. Fırsatınız olursa onlara uğrayın - kesinlikle yardımcı olacaklardır, ancak paradan olacaksınız - özellikle de M.A.'da (deniz akvaryumu). Belli bir deneyiminiz varsa - kendi başınıza her şeyi yapabileceğinizi düşünüyorum. Canlı hayvanları ise Tkach veya a'dan satın alın. Her ikisinin de telefon numaraları forumda var. Ekipman için a'yı öneririm - ucuz ve iyi. Gerçekten harika şeyler yapıyor Sashka. Sanırım bu kadar. Ama bol

Todd8452

Teşekkür ederim, zaten ayrı bir konu