• Kızıldeniz Max

• Jacqueline6670

İyi günler, sayın forum üyeleri! Deniz akvaryumu ile ilgilenmek istiyorum ve yakın zamanda yeni başlayanlar için neredeyse tam ekipman seti ile birlikte bir deniz akvaryumu olan Red Sea Max'in var olduğunu öğrendim. Eğer bu sistemi kullanan varsa, lütfen deneyimlerinizi paylaşın! Şimdiden teşekkür ederim!

Brian6895

Konu buydu - bir kişi Red Sea Max'ını satıyordu. Ona başvurun - size bir şeyler ö

Stephen

Yeni başlayanlar için kastettiğim, bu sistemin deniz hayvanlarını beslemek için gerekli tüm temel cihazlarla birlikte geldiğidir. Bu akvaryum örneği üzerinden denizi nasıl besleyeceğimi anladığımda, daha sonraki süreçte ayrı parçalarla daha büyük bir sistem kurabilirim. Bu hacmi seçmemin sebebi küçük bir akvaryumu beslemenin daha kolay olduğunu düşündüğümden değil (genellikle tam tersidir), daha fazla boş alanım olmadığı içindir (henüz 2 tatlı su akvaryumum var). Diğer akvaryumlar hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim, onları bilmiyordum, mutlaka inceleyeceğim. Lütfen, osmoz suyunu daha erişilebilir bir suyla değiştirmek mümkün mü (damıtılmış su haricinde)?

Kimberly2102

Merhaba! Red Max'i kullanan ve bir tanıdığa yardım eden biri olmuş. Başlangıç için iyi bir seçim. Orada mercanlar ve balıklar vardı. Canlı kayalarınağırlığı 30 kilogramdı. Ayrıca bir akıntı pompası - Tunze de eklenmiş. Ancak Coralife de yeterli olabilir...Ama bir sorun var. Denizcilikle ilgisi olmayan bir tanıdık, deniz akvaryumu kurmayı planlarken, ona metal bir çerçeve, sump ve yapıştırılmış bir akvaryum yapmasını önerdim. Dinlemedi, Max'in3-4 bin lira arasında olduğunu, benim önerdiğimden daha ucuz olduğunu söyledi. Max'i satın aldı, onunla uğraştı - standart aydınlatmayı (T5 lambalarıyla kaplı kapağı) attı ve 250 wattlık metal halide aydınlatma taktı. Çok sayıda canlı denedi... Saçmalığa varan noktaya geldi - mercan akvaryumuna bir deniz tavşanı koydu, oysa ben buna izin verilmeyeceğini söylemiştim... Sonuçları tahmin edebilirsiniz. Kısacası, Red Max satıldı. Canlılar ve kayalar şu an bende bekletiliyor. Ona yaklaşık 300 litrelik ana akvaryum ve 100 litrelik sump'tan oluşan, MDF ile kaplı metal bir çerçeve ile deniz sistemini neredeyse tamamladım. Ve bunun maliyeti de o kadar yüksek değildi... Siz de ne istediğinizi ve finansal olarak nereye kadar gidebileceğinizi düşünmeye zaman ayırın. Ocak ayı sonuna kadar bekleyin: bir makale yazıyorum, yeni başlayanların ilgisini çekeceğ

Jeffery7866

Başlayan "denizciler" için makaleyi okumak ilginç olacak! Bekliyoruz!

Luis3725

İlk olarak, Ресун ve Элос'un tek alternatif olmadığını belirtmek isterim. Akvamedia kataloglarında mini küp gördüm... JBJ'nin getirilmeye başlandığı da söyleniyor ve benzeri. Ancak tüm seçenekleri bilmiyorum açıkçası. İkinci olarak, Павлик Морозов'un anlattığı hikaye, RSM'nin tüm üstünlüklerini azaltmaz. Ama bu kişi için mini küp zaten gerekli değildi... Ne istediğini bilmiyordu ve anlayamıyordu... Sonuç olarak, RSM yanlışlıkla satın alınmış. Sıkıcı olacakama neyi istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Örneğin, klasik mini-nemo seçeneği: anemon ve palyaçolar... Ya da agresif mini-nemo, mesela renkli bir balık ile... Ya da mini-resif... Ve benzerleri. Su konusuna gelince... Mağazalardan alınan mineralli içme suyu değil... Ruslar genellikle "Шишкин лес" kullanır... Akvaryum içinuygun suyu bilemiyorum...Ama kafanızı karıştırmayın, ozmoz alın. Birkaç değişim ve ilave sonrasında, ozmoz suyunun market suyu almaktan daha kullanışlı olduğunu anlayacaksınız. Eğer mini-resif (SPS)ise, ozmoz + reçine neredeyse tek

Alexandra

Yorumlar

Cheryl9296

Elos'u

Robin

Hazır çözümleri önermiyorum, önce hangi ekipmanın ne için gerekli olduğunu ve hacme göre hangi güçlerin gerekli olduğunu anlayın. Kendi deneyimimden, hazır çözümün para israfının yüzde 30'u olduğunu gördüm, satın aldıktan sonra bazı ekipmanların değiştirilmesi gerekiyor. Bu, Aquamedic firmasından satın alma deneyimim ve Ferplast da aynı. Şimple bir kavanoz satın alarak, ona göre her şeyi ayrı ayrı se

Angela6489

Üzgünüm, ama... T5 lambalarıyla ne yanlış?