• Biyosistem veya Yüksek Teknoloji. +/-

• Ryan2281

2

Samuel6138

Heh... Neden herkes bu kadar pasif? Eleştiriler veya eklemeler nerede?

Emily

İlke olarak Klasik Deniz "Biyosistemi"nde her şey doğru ve öz olarak anlatılmıştır, ama resif için ozmozdan sonra iyon değiştirici reçinelere, sirkülasyona ve akıntıya ihtiyaç olduğunu da ekleyebilirim. Yüksek Teknoloji Akvaryumu, sazan ve kaplaplumbağa bakmak için uygundur. Böyle bir akvaryum çok hızlı bir şekilde bataklığa dönüşür ve dairelerde ozon kullanımı güvenli değildir. Soru, eğer kayalar gerekli değilse, mercanları doğrudan camlara tutturabil

James4757

Örneğin, Stepanov’un (SSCB ve günümüz Rusya’sında deniz akvaryumculuğunun kurucularından biri) kaplumbağalar ve sazanlar için denizini tuttuğunu mu söylemek istiyorsunuz? Bence oldukça yetkin değilsiniz, belki Biosistemi tercih ettiğinizi ifade etmek istediniz ama dayanaklı argümanlar sunmadınız. Bu arada, büyük okyanus akvaryumları, sudan yüksek miktarda nitratı çıkarabilen güçlü denitrifikasyon filtreleri kullanan su arıtma sistemleri yapıyor. Ve bu doğru, çünkü tonlarca canlı taş böyle bir yükü kaldıramaz. Deniz akvaryumunda ozonun doğru kullanımı neden tehlikelidir? Güvenlik meselesi uzun zamandır tartışıldı, düşünüldü ve net öneriler getirildi. Örneğin, bu konuda Ov ve arkadaşları "Deniz Akvaryumu" kitabında detaylıca yazıyor. Ozonatör nitrifikasyonu maksimuma çıkarır, skimmer’ın verimliliğini önemli ölçüde artırır. Reza sensörlü kontrol ünitesiyle çalışır. Bu konuda korkulacak bir şey yok. Sadece maliyeti yüksektir ve bakım gerektirir. Mercanlar, plastik dekorasyonlara tutturulur veya taşla geldiyse aynı taş üzerine yerleştirilir.

Monica

Stepanov döneminde hiçbir Ж.К. (canlı taşlar) firması taşımadı, üzerinde deney yapabileceği bir şey var mıydı? Öyleyse paradan GÜÇLÜ bir pompa almak yerine özanatöre de para harcamak daha iyi mi? Sorun, Biz RİF'ten mi yoksa balık akvaryumundan m

Brian

Resif, tüm işleriyle sert olması gerektiği gibidir. Önceki gönderimde bahsettiğim şey, şu anda onun evinde duruyor, "Stepanov zamanlarında" değil... (onun hakkında geçmiş zamanda konuşuyorsunuz... biraz kötü, ha ha) Ama o sadece bir örnektir. Başkaları da var. Başarısız hiçbir highteck görmedim. Karşılaşırsam yazarım. Ozonlayıcı yerine güçlü bir penner hakkında...Onu olmadan Rx'i 400-430'un üzerine asla çıkaramazsınız. Ve çıkarırsanız da, sonuç çok kısa süreli olacaktır. Optimum ise yine de 450-460'a daha yakındır. Burada "fark" konusunda tartışmalı bir nokta var, ama sert olanlar için çok önemli olduğufikri var. Yine de konuyadaha yakın... Bio ve highteck'in artıları ve eksileri konusunda ne gibi argümanlarınız var... Kısa açıklamanıza yönelik yorumlarınız hakkında, heriki sistemde de aynıdır, bu nedenle "kadrajdışı" bırakılmışlardır... Veya tam bir açıklama toplamak isterseniz, memnuniyetle düzeltirim... Ama o zaman ayrıntılı olarak yazın, ben de

David2398

Siz sürekli Stepanov'dan ve onun evinde duran şeylerden bahsediyorsunuz. Sizin ve onun aynı kişi olduğu izlenimi oluşuyor. O halde bize onun evinde ne olduğunu gösterin... Evinde, yani hizmet verdiği alanda değil.2 saat 30 dakika sonra eklendi - yine de konuda sildiklerinizi okudum! Çekinme - HERŞEYİ DOĞRU SÖYL

Dawn6148

Bırakın A.V. ova ve S.I. Savchuk'tan bahsedeyim. Bu sizin için daha mı kolay olur? Belki örnek olarak Amerikan uzmanlarını getireyim?

Mark9853

Kendi eserlerinizi örnek olarak gösterirseniz benim için daha kolay olur.

Christine

Amerikalı uzmanların da birkaç düzinesi olabilir. RifMerkezi'nde 1 tonluk ve 2 tonluk akvaryumların çok çeşitli örnekleri var (hepimize böyle bir şey erişilebilir değil). Bu hiçbir şey söylemiyor. Ayrıca, biyolojik filtrasyon hakkındaki herhangi bir miti tamamen dağıtmak için yeterli olaniki düzine Amerikanürünü de gösterebilirim. Lütfen gerçekten çalışan sisteminizin örneğ

Emma

1. Genel olarak lif süngerlerin kullanım amacı nedir? Yüzen kir veya diğer kirleticileri yakalamak mı? Ben kişisel olarak sump'tan kiri çıkarıp yem ile karıştırıp akvaryuma küçük miktarlarda geri döküyorum. Size bu işlem sonrası Dendronefris boyutlarını gösterebilirim? Neden akvaryum sistemini steril hale getirmelisiniz? 2. Standart güçteki bir protein skimmer, anlayışımıza göre,3 anemon ve birkaç balık barındırabilecek kapasitededir. Üç B'den bahsetmeyeceğim, çünkü bunların gerekliliğini görmüyorum. Pek çok akvaryum bu olmadan da başarılı. 3. Akvaryumu klordan mahrum bırakmak daha iyi mi? Örneğin, bizde borular haftada bir temizleniyor ve ardından hiçbir iyileştirici yardımcı olmuyor. Sert su sevmeyenler için, su değişimi ve Balling yöntemi daha kolay bir seçenek. 4. Saatte bir besleme yapılabilir, ancak besinlerin yalnızca %10'u sindirilir, geri kalanı tuvalete gider. Bu %10'luk kısım tüm canlılar için yeterli olur, geriye kalanı ya çürümeye başlar ya da skimmerle atılır. 5. Aktif karbon kirletici maddeleri giderir, ancak her şeyi temizlemez. Amerikan akvaryumlarına aşinaysanız, aktif karbonun her zaman iyi bir çözüm olmadığını bilirsiniz. Mercanlar ve omurgasızlar için daha güvenli alternatifler var artık. 6. Filtrasyon yoluyladenitrifikasyon bana da gülünç geliyor - başkalarının örneğini gösterebilir misiniz? Güçlü bir DSB çok daha iyi bir seçenek. 7. Kitap için, bunda hem iyi hem de hatalı şeyler var, benim için örnek

Kellie

Su doldurmak ve eski zamanlardaki tasarrufları düşünerek ağlamak beni üzdü. Osmoz sistemleri ve pahalı mercanların bakımı maliyetli. Bazılarının osmozdan daha pahalı olması saçma. Maalesef Tünza'nın sadece iyi Akış kontrol cihazları var, başka bir şey öne

George5104

Teorik bilgiuygulamasızölüdür. Bu yüksek teknoloji değil, 1980'lerin kitaplarında ayrıntılı olarak açıklanan deniz akvaryumunu destekleyen eski ve ahlaken eskimi

Wendy2244

Sayın ifadesi size karşı saldırganlık uyandırıyor çünkü Biosistemler ve High-Tech’in artılarını ve eksilerini tartmanızı öneriyorsunuz, ama kendiniz herkese kendi görüşünüz olan "high-tech"i (eski teknoloji) dayatıyorsunuz. İleri forum katılımcıları için endişelenmiyorum, onlar buna inanmazlar; ama eğer bu (eski teknoloji) yeni üyeler tarafından okunursa, yanlış yönlendirilmiş olurlar ve bu üzücü. Benim görüşüm, forumun bilgi taşımasının amacı yardım etmek, yol göstermek ve hataları önlemektir.

Larry9400

Yanmaya devam edin! Özellikle lif süngerleri ve su sisteminizdeki durgunluk hakkında duymak istiy

Paul

Lütfen geri dönün, herkes sizin Yüksek Teknoloji ürününüzü görm

Cynthia

Geri dönmeyecek, insan kendisi için bilgi topladı ve şimdi ortaya çıkmayacak (biz burada çabaladık)... Keşke böyle daha az provokatör ortaya çıksa...

Elizabeth

Zaten provokasyon olmadan da her şeyi anlatırdık. Çok kendini beğenmiş bir adama denk geldik.

Frederick

Hiçbir şey anlamadınız. O, en iyi niyetle herkesin bir ağızdan onun ilerici Yüksek Teknoloji Akvaryum modelini desteklemesini ve onu tek doğru model olarak kabul etmesini istedi, sizler ise reddetmeye cüret ederek onun kalbini kırdınız. Nasıl utanmaz, nankörlersiniz.