• Sahtekarlar...

• Brandon9634

Ankara'daki müşterileri ziyaret ettim. Fotoğraf makinesi olmadığı için üzgünüm. Yaklaşık 110 cm yükseklik, 140 cm uzunluk ve 45 cm derinliğe sahip bir akvaryum. Aydınlatma 2 x 150 mg + 2 adet T5. Tüm bu özellikler cam kapak altından sağlanıyor. Akvaryum kireç (veya tüf) ile tıka basadolu. Dip kısmında en az 5 cm kalınlığında mercan kırıntısı satılıyor. Akvaryum ahşap kirişler üzerinde duruyor, boyanmamış veya cilalanmamış. Tahminen 1,5-2 yıl daha dayanır (mantar oluşumu var, havalandırma yok). Köpük ayırıcı çalışmıyor, bir haftalık sürede hiçbir şey ayırmamış. Haftada bir kez damıtılmış su ilavesi yapılıyor, yoğunluk 1020. Bakım öncesi bir gün önce sert balıklar konuyor veölüyorlar. Müşterilere her şeyin yolunda olduğu ve denizde de böyle olduğu söyleniyor. Balık türleri: Deniz zebra, sarı zebra, tilki, bicinktus. (İki zebra ve tilki artık yaşamıyor.) Ayrıca 150dolar karşılığında satılan bir lismatus daölmüş. Sonuç olarak, oldukça üz

Erica752

Insanların üzüldüğü şey ne? Onlar suçlu mu? Daha önce de böyle insanlarla karşılaştım, onlara böyle bir akvaryumla gelip her şeyin farklı olması gerektiğini, onların aldatıldığını anlatıyorsun ve insanların elleri düşüyor, artık deniz de istemiyorlar ve tüm dünyaya karşı bir kızgınlık duyuyorlar. "Onları ahmakça aldattılar" sözü uygun geliyor, yaz

Matthew

Bunu anlamadım. Burası bir web sitesi mi? Ankara'da mı çalış

Jesse3979

Evet, onlar

David

Ofisteki Türkler bize'Life Rock' adlı ürünü ucuza satıyorlardı (gerçek bir ölü). Görünüşe göre bununla çalışıyorlardı.Evet, hatırlıyorum, fiyatı 1 kg için 4$ idi. Bu,iki yıl önce oldu (Oleg ve Sokolovsky ile birlikteyiz). Ayrıca Türkler, işlerini kapatacaklarını söylüyorlardı (artık daha fazla kandırılac

Adrienne

ben de onlarda bu taşı gördüm: sıradan çıplak tüf taşı (belki de Canlı taşlarla birlikte duruyordur).

Lindsey3628

Reyçok doğru bir tanım verdi (sürüklenen gibi). Bununla sık sık karşılaşıyorum ve insanlara anlatmak, göstermek ve ikna etmek zorunda kalıyorum, bu da zor. Müşteri önemli miktarda para ödedi ve yine baştan başlamak zorunda kalıyor, işte burada kızgınlık ve hayal kırı

Larry9400

bu kesin ve kimse onlara artık paralarını geri vermeyecek, üstelik miktar az değil, bozulmuş ruh halini söylemiyorum bile böyle bir "akvaryum" yüzünden....

Jacqueline5976

Mde tankı sağlamdır. En büyük sorun dolapla ilgili. Diğer her şey, ekipman değişimi ve ek dış donanımla kolayca çözülebilir. Canlı taşlar (lit. canlı kayalar) ve canlı organizmaların (ЖП) eksikliği panik yapmak ya da endişelenmek için bir sebep değildir. Plastik üzerinde canlı taşlar olmadan, tamamen sert canlılarla dolu bir resif kullanmayı savunuyorum. Nasıl yapıldığını bilmiyorsanız, bu tür yöntemlerin olmadığı anlamına gelmez. Genel olarak, dolapla uğraşmak tamamen sizi yoracaktır, bu yüzden yeniden başlatma olmadan tam anlamıyla tedavi etmek mümkün değildir.

Amber6362

ggg orada her şeyi yeniden yapmak lazım..... tuf ve J.K. (canlı taşlar) maliyeti arasındaki fark bu.... ama isteyip istememek onların işi, tekrar para yatırmak gerekiyor..... akvaryuma... insanları parayla kandırdılar.... böyle "uzmanları" defetmek lazım

Jill9137

Bu konuda bilgi nereden edinilebilir?

Timothy

Vay be! Sahte uzmanlar çoğaldı!!! Hatırlıyorum, orada başlangıçta bir Türk vardı, o da bağırıyordu (hepinizi dize getireceğiz!!!!) iş

Helen

Stepanov'un en az

Sara4035

Daha kesin olabilir misiniz?

Kellie

canlı taşlar olmadan ne tür bir resif bu tam bir saçmalık, kendini avutmaya çalışan pintilere yönelik, evet böyle olması gerekiyor, her şey tam ve benzeri, bu konuda gitmek bile hiç ilginç değil

Zachary

Lütfen çok kesin olmayın. Özellikle de forum kullanıcılarına karşı sert bir şekilde ifade etmeyin. Plastik sistemler var. Herkes kendine göre seçer...Okuduğuma göre, bu sistemler oldukça işlevsel (kişisel olarak yapmadım). Diğer taraftan, böyle bir akvaryum laboratuvar masasına benzer ve resif biyotopu ile hidroponik bahçe arasındaki mesafe kadar uzaktır. Ancak bu benim öznel

Brent8919

Denizin dibine resif yerleştirmeden önce iki yıl boyunca gözlemlediğimi, izlediğimi ve eğer kaderle oynamak istiyorsan,doğayı değil kendini aldatacağın sonucuna vardığımı biliyorum. Arkadaşımın 1000 litrelik akvaryumu var ve tamamı canlı kayalardan oluşuyor. Onun akvaryumunda ne bir sump ne de bir kalsiyum reaktörü var, yalnızca iyi bir skimmer, gerekli akıntıyı sağlayan birçok başlık, UV ışık ve bunlar yeterli. Yedinci yılına giren bu akvaryum mükemmel bir şekilde yaşıyor ve çoğalıyor, sadece zaman zaman canlı kayalar ekleniyor. Oysa ben, dekorasyonlar, kayalar ve büyük ölümler yaşayan akvaryumlar gördüm, hatta yılda bir kez bile olsa. Bizim en iyi, en gelişmiş ekipmanlarımız var - karmaşık sumplar, kalsiyum reaktörleri, kimya fabrikasını andıran hortumlar ve vanalar - ama her zaman sorunlar var. Alternatif bir filtrasyon sistemi kullandım, korktum ama 7 ay sonra sonuçtan memnunum. Mercanlar üçkat büyüdü, yosunlar 5-6 kat arttı, tüm parametreler mükemmel. Benim akvaryumumda ise sadece bir protein skimmeri ve UV ışık var, bunları nasıl anlamlan

Bonnie

)))) akrapoviç takarsanız anlarsınız ))))

Andrew9246

Pennik nerede duruyor? Akvaryumun içinde mi? Yoksa akvaryumun yanında mı? Ya da özel bir kaptamı? Yumuşak mercanlar (onları "ölümsüz" olarak adlandırıyorum) için akvaryumunuzda her şey var - Canlı Taşlar ve Pennik... Hatta UV gereksiz bile... Benim de yumuşak bir resifim var ve sadece Pennik...Ama SUMP'm olmadığını söylemiyorum. Akvaryumun kendisi ise Kuru Resif Taşları ve biraz Canlı Taşlar kullanılarak kurulmuş... Ve her şey mükemmel - YUMUŞAK mercanlar büyüyor... Peki SUMP kavramından ne anlıyorsunuz? Bormali doğru gözlemlemiş, akropor frağmanı aşılayı ve eğer o sizin durumunuzda X kat büyürse, tebrikler... Aksi takdirde sizin "Ölümsüz Yumuşak Resif"in

Danielle

Su nasıl UV ışınlarıyla temizleniyor, an

John

Çok güzel ifade edilmiş bir düşünce, tamamen katılıyorum...

John3165

Düşüncemi ifade etmeye çalışacağım. Eğer yanlış anlıyorsam düzeltin. Canlı taşların (Ж.К.) işlevleri: 1. Estetik için. Resifte bu doğal bir durum. 2. Biyolojik filtrasyon için. Bu çok daha önemli! Biyolojik filtrasyonla ne kastediliyor? Filtrede gerekli bakterilerin yerleşmesi! Ve bakteriler, uygun bir substrat olduğu sürece neye yerleştiği umurunda değil. Bana öyle geliyor ki tüm fark, canlı taşların (Ж.К.) zaten bakterilerle dolu olması, bu yüzden adaptasyon süresi daha kısa oluyor. İyi bir örnek, mağazadaki akvaryumdur, bildiğim kadarıyla orada canlı taşlar (Ж.К.) neredeyse hiç yok.

Joyce

Kendim için, ben yeni başlıyorum, zaman gösterecek ve tabii ki şu anda akropora sahip değilim ama kesinlikle olacak. Ama arkadaşımın bir havuzu var, Allah'ın izniyle ve onun daiki, üç yıllık ve üç çeşit gonipora,iki çeşit fungia ve heliofungia, üç çeşit anemoni, üç çeşit kseniya, üç çeşit sarcopyton, pseudoplexaura, stereoneithia ve diğer çeşitli türleri var ve bunlar küçük şeyler değil, yaşıyor ve büyüyor ve tüm bu aksesuarlara ihtiyaç duymadan.Ama penik, evet.25-60-55 ölçülerindeki kaptaki yanında da iki sahte dağıtıcı ve ısıtıcı var,

Monica

Bu anlaşılması zor olan şeyi anlamak zor. UV'nin üstündeki suyun üzerinden gidiyor. Bir baştan UV'ye, UV'den suya gidiyor. Ya da bu sadece su alt

Debra6575

Arkadaşlar, 1970'lerde Alman akvaryumcu Peter Wilkens tarafından geliştirilen ve daha sonra "BERLİN" sistemi olarak adlandırılan resif akvaryum bakım yöntemi hakkında ne söyleyebilirsiniz? Yani meslektaşlar, bu alternatif bir temizlik sistemi; bu sistemde biyofiltre, sump, reaktör yoktur. Daha çok canlı kaya ve canlı bitkiler bulunur, ayrıca çok sayıda ve çeşitli oturan hayvanlar — yosunlar, tunikatlar, kabuklular, mercan polipleri, süngerler, solucanlar, ayrıca çeşitli kırmızı, yeşil ve kalkerli algler mevcut. Canlı kaya, çok sayıda nitritleştirici bakteri ile doludur; hiçbir biyobakteri bunların yerini tutamaz ve bu bakteriler canlı kayada hızla çoğalır, amonyumu nötralize eder; diğer tüm hayvanlar ve algler bunu besin olarak kullanır. Bununla ilgili çok şey kitaplarda yazılmıştır, özellikle A. Ov ve S. Savchuk’un "Resif Akvaryumu" kitabında. Alternatif temizlik sisteminde iyi bir köpük ayırıcı kolona çok ihtiyaç vardır, elbette düzenli su değişimleri ve mikro element takviyeleri zorunludur. Bu yüzden ben böyle bir resif bakımı yapmayı tercih ediyorum; ayrıca karşılaştırmak için yılların deneyimlediği somut örneklerim de var. Ama bu benim görüşüm ve benim arkadaşlarım da bunu destekliyor, genel olarak ise herkesin kendi tercihidir. Eğer yanlış bir şey söylediysem ya da yazdıysam alınmayın. Hepimiz iyiyiz ve çalışkanız, sadece tartışma içinde hakikat doğar.

Diana7891

Budoğru değil. Kanıt, Daniel Knopp'un "Resifli Nano Akvaryumlar, Ekipman ve Bakım" kitabında bulunabilir. Kitap bende... Aldığım gibi, anaerobik ve aerobik bakteriler hakkında bir yazı gön

Sheila

Özellikle sümük hakkında çok komik...

David953

......J.K., nitritleyen bakteri sayısı bakımından zengindir, bu bakteri türlerinin yerini herhangi bir biyobakteri alamaz ve bu J.K. bakterileri çok hızlı çoğalır ve amonyumu nötralize eder, diğer tüm hayvanlar ve algler ise bunların tamamını besin olarak kullanır... "Peki, nitritleyen bakteriler ile biyobakteriler arasında bir fark var mı?"

Lindsey3628

Peki, bu ne tür bir açıklama? Nitrifikasyon bakterileri biyolojik değil mi? Ayrıca biyoloji kelimesi ne

Joseph2576

Evet, bu burada başlattığınız BİYO... Bir bakteri nasıl "BİYO

Christine

Sevgili beyefendi, bakterilerin toplanmasını hiç görmediniz mi? Çok sümüksü görünüyor. Taşları bizzat kırmadım - Ткач'ın sözlerine göre. Ancak bidon filtrelerinde çok iyi görülebiliyor. Yanılmış olabilirdim. Okuyup bilgi eksiklerimi tamaml

James8887

Bilmiyorum, bu özeti biyoptim ile kullandım. Mucizeler görmedim, ama akvaryumun genel durumu biraz iyileşti. Bu makaleden sonra kullandığını ve memnun olduğunu söyleyen bir kişi olduğu için deneme

John3142

İşte şaka burada, beş kişi bu ampulleri aldı, ikimiz kontrol ettik ve sahtekarlık veya sahtete olduğunu anladık, diğer üç kişi ise paketlerini aldılar ve eğer onlara her şeyin yolunda olduğu söylenirse ya da yanlış yaptıklarını kabul etmek istemezler. Polonya'dan getirilen bu partinin sahte olması da mümkündür. Ama ikinci bir deneme yapmayacağım, zaten bana da

Andrea8397

Siz dikkatlice okumadınız: "sertlerle tamamen dolu" - işte tüm anlam burada yatıyor.

Andrea8397

Benim görüşüm, ampuldeki bakteriler saçmalık, eğer orada yoksa bu iki kat saçmalık demektir. Sadece çalışma sisteminden su ekleyin.

Danielle

İlk olarak, dikkat etmiyorsunuz, konu 3 yıl önce öldü, bu bir. İkinci olarak, 1 numaralı gönderiyi okuyun, sonra 1 numaralı gönderiyle ilgisi olmayan 9 numaralı gönderiyi okuyun. Sorunun özü 1 numaralı gönderi, değil de birilerin pörsümüş mantar ve kırık tabaklar üzerinde yetiştirdiği şeyler. SPS'yi kanalizasyon borularına da oturtabilir ve yetiştirebilirsiniz, ama budairenizde böyle bir kulübe yapmanız gerektiği anlamına gelmez. Ž.K. (canlı taşlar) vardır, Ž.K. (canlı taşlar), ve nasıl olsa da, boktan bir kurşun yapılamaz! Pahalı ise, S.R.K. (kuru mercan taşları) ile de çalışabilir, çok güzel bir yapı oluşturabilirsiniz. Benim görüşüm bu ve beni ikna etmeniz gereksiz sinir harcamanız olur

Melinda2740

Sherkhan ile %100 aynı fikirdeyim, sağlıklı bir resif akvaryumsuz mümkün değil. En iyisi para konusunda cimrilik yapmayıp zamanla kendini kanıtlamış satıcılardan almak.