• Bir tavsiyeye ihtiyacım var!

• Lauren

Merhaba Sayın forum üyeleri! Sizlere bir tavsiye sormak veya danışmak istiyorum. 5 yılın ardından tatlı su akvaryumumun yerine deniz akvaryumu kurmayı düşünüyorum. Akvaryum 180 lt, 2 adet 25w (aqua-glo) lamba, tetra ex700 dış filtre standart iç yapısıyla, tetra kompresör ve ısıtıcı var. Şu an aqua medic miniflotor aldım. Pompa olarak hydor koralia3 aldım ve yakın zamanda UV lamba almak istiyorum. Bu ekipman benim için yeterli mi? Ayrıca ikinci bir dış filtre almayı öneriyorlar. Gerekli mi? Filtreye standart süngerlerin yerine ne koymak daha iyi? Dip tasarımını nasıl yapmak en iyisi? Ve tüm bu boruları düzgün bir şekilde nasıl saklayabilirim? Lütfen bana yardımcı olun. Şimdiden herkese teşekkürler!

Anne4851

Merhaba! Öncelikle su hazırlamak için ters ozmoz sistemi kurmanız gerekiyor, ayrıca deniz testleri, tuz, akvaryumun dibine aragonit kumu ve canlı taşlar eklemelisiniz. Aslında burada forumdaki deniz akvaryumları bölümünde katılımcıların "Oğlum için Mini Nemo" gibi benzer konuları okumanızı tavsiye ederim, başlamadan önce çok daha fazla okumanız lazım - teorik olarak çok bilgili değilsiniz; daha iyisi deneyimli bir deniz akvaryumu uzmanından mentor bulmanız olur. Saygılarımla, Vasiliy.

Heather6148

""’a sorun. O duyarlı bir insandır ve deniz konusunda iyidir.

Michelle9986

Taşlar ve tuz konusunda her şey anlaşıldı. Kum tabanı istemezsem alternatif olarak ne kullanabilirim: mesela biraz kırpıntı? Peki ters ozmos olmadan? Gelecekte mümkünse mercan olmayan bir deniz istiyorum. Yine de ekipman hakkında tavsiye alamadım: elimdeki ekipman yeterli olur mu ve ışıklandırma da yeterli mi? Şimdiden teşekkürler.

Danielle

Kırıntı da olabilir, sadece tabanı kaplayacak ince bir tabaka koy. Balık için ışık yeterli, balık ışığa aldırmaz, ama zamanla biraz daha ışık eklerim, kendim için, çünkü biraz karanlık olacak. Kanistraya kömür ve antifos koy. Osmos kesinlikle gerekli.

Dana4701

İşte size bir öğüt

Jeffrey496

Kum mudaha iyi yoksa mercan kırıntıları mı? Bazıları mercan kırıntılarını döşediğine pişman olduklarını söylüyor, kum daha iyi diyorlar. Diğerleri ise tam tersi gör

Darrell7542

Tercih sizindir. DSB de yapılabilir. Ancak budaha çok orta ve büyük resif akvaryumlarında yapılır. Bundan bir başka biyolojik filtre elde ederiz. Mercan kumu, akvaryumun tabanını örtmek ve estetik bir görünüm kazandırmak için bir yoldur. Bir diğer artı, mercan altlığı sifon ile temizlenebilir ve temizlenm

Nicole7268

Benim resif akvaryumumda bir parça var, koyduğum için pişman değilim. Balık akvaryumu için, Pavlik'in dediği gibi, daha küçük parçalar daha iyi. Kum ve dolayısıyla KDB'nin faydasıyla ilgili olarak, henüz tam olarak kimse bilmiyor. Yalnızca, hem kumla hem de parçacıklarla iyi sonuçlar elde edebileceğinizi, ya da tam tersi olabileceğini söyleyebilirim. Sizin için daha çok hoşunuza gideni

Jason

Bu her şeyi Şamp'a gizleyip, 1 numaralı fotoğraftaki gibi görünmem

Chelsea567

Ben de kendi adıma Red Sea’nin PRISM skimmer’ını (400 litreye kadar akvaryumlar için) incelemenizi tavsiye ederim. Bu modelin artıları: 1. Dışarıya asılır; 2. Kompakt boyutlar; 3. Kaliteli bir skimmer (deneyimli deniz hobisi sahiplerinin buna itiraz edeceğini sanmam); 4. Kömür bölmesi mevcut. Yeterli bir güç rezerviniz olur ve hemen sump ile uğraşmanız gerekmez. Başarılar dilerim.

Guy

Mikroakvaryumda han

Rodney

Estetik olarak daha güzel bir akvaryum olacaktır. Yoksa garip bir şey ç

Samuel6138

Çok da gerekli bir şey! Sonra da onu kaya altına köpükle dekore e

Andrew9246

Deniz ortamında köpük yapıştırıcı kullanılması önerilmez. Ayrıca bakım işlemlerini de

Lynn4242

İlginç bir a

Joshua8425

Yakında göstereceğim! Onu denize itmek kim olacak? Tamamı üstte. Ve nasıl karıştırılacak? Toplayıcıyı çıkardım, yıkadım ve bitti. Fedor, biraz ot almak mümkün mü? Evet, fazlası da bozulmu