• En başından anlatın!!!!

• Daniel9952

Son zamanlarda kendim okudum. İşte burada tanımlar, şemalar ve fotoğraflar var: ...ve sitenin devamı.

Craig7302

Senin linkindeki reklam çıplak gözle bile görünmüyor. Bakteriler konusuna gelince, onların deneylerinde hiçbir şey bulamadım. Bahsedilen canlılar, canlı taşlarla bol miktarda geliyor ve kısa süre içinde onların çektiği fotoğraflardakinden daha fazla oluyor. Bu kumun faydası konusunda şüpheler var, üstelik hiç de beyaz değil (plaj kiri gibi). Paketi açıyorsun içinde kayalar balığı yüzüyor.

Whitney

Ağa! Tabii ki tabii ki... Arag-Alive hepsinden iyi! Arag-Alive süper! Herkes Rey'e koşsun! Rey, sen komiksin!

Lisa

Arag-Alive canlı kum, aragonitten yani öğütülmüş mercanlardan oluşur. Akvaryum forumlarında bahsedilen kum ise %99 kuvarsitten oluşur. Akvaryumda silikat salınımı yapmaya başlarsa hiç şaşırmam. Evet, herkes kendi deniz akvaryumunu kiminle ve nasıl yapacağına kendi karar vermelidir. Şahsen ben hiçbir akvaryum için utanç duymadım ve duymayacağım (çünkü vicdanım var). Öte yandan, akvaristleri sırf para için kandıran ve bundan hiç utanç duymayan, insanların kafasını bulandırmayı iş edinmiş bir sürü insan var. Şimdi soruma cevap ver: Deniz akvaryumu konusunda bilgili olduğunu iddia edebilmek ve her şeyin ilk seferde yoluna gireceğine kefil olabilmek için ne kadar okuma yapıp ne kadar pratik yapmak gerekir?

Danny

Peki biyokürelerin konuyla ne ilgisi var? Zaten biyofiltre yapacaksanız, o zaman sulamalı ve mercan kırıntılarından yapın, en azından bir faydası olur. Ve dış filtrede değil!

Crystal

Tüm sulanan alanlar suyu nitratlarla zenginleştirir - bu aerobik bir süreçtir. Resifte nitrat konsantrasyonu 5 mg/l'yi geçmemelidir, ancak tamamen sıfır olması da kötüdür.

Emma

Tartışma hararetli bir münazaraya dönüşüyor! Bunu seviyorum ama bazı terimleri anlamıyorum, yine de internetin yardımıyla üstesinden geleceğimi düşünüyorum.

Debra8438

Peki oksijensiz biyofiltrasyon neden, biyolojik yükü atacak yer yok mu? Sonra, burada resifteki nitratlar hakkında farklı bir bilgi duyuldu - 20 mi?

Troy8808

Buradaki biyofiltrasyon farklı... mecazi olarak şöyle diyebiliriz ki metabolizma ürünlerinin önce aerobik bakteriler tarafından parçalanması, sonra anaerobik bakteriler tarafından parçalanması gerekir - bu iki sistem dengeli olduğunda akvaryum gelişir.... 20 mg/l - hi... komik.....

Holly

"En baştan anlatın!!!!" konusuyla ilgisi olmayan mesajları ayrı bir başlığa taşımayı öneriyorum...

Sara4035

Bana göre yukarıda söylenenlerin hepsi konuyla ilgili, sadece herkesin kendine göre bir başlangıcı var.

Pamela

Biofiltrasyon ya vardır ya yoktur. Başka türlü olamaz. Sadece iki farklı süreç öneriyorsunuz - biofiltrasyon ve denitrifikasyon. İkincisi ise sadece DSB katmanında bağımsız olarak gerçekleşebilir. Canlı kayalarda onu beklemek... . Zaten beslemeli anaerobik bakterilerle özel bir cihazda yapmak daha iyidir. Ve nitratları alglerle uzaklaştırın.

Kendra2262

Kim tartışıyor ki? Ama şu ifade kullanıldı: "Burada biyofiltrasyon farklı". İşte bu yüzden, farklı olamayacağını yazdım, ayrıca denitrifikasyon spesifik bir aşamadır, üçüncü bir adım değil. Üçüncü adım olarak - ve basitliği nedeniyle popüler olan - yine de fitofiltrasyonu sayardım.

Jose

Her zamanki gibi haklısınız. Bence biyofiltrasyon aşamaları şu şekilde güçlendirilebilir: biyoküre kolonu ekleyerek, DSB (derin kum yatağı) uygulayarak, canlı kaya (live rock) miktarını artırarak, NO3 (nitrat) kolonu koyarak. Yani sistemde azot döngüsünün herhangi bir maddesinden fazlalık varsa, bunları "nötralize etmek" için önlemler almak gerekir. Ancak bu önlemler, kapasite fazlasıyla kurulmalı veya hesaba katılmalıdır.

Lindsey3362

Ve bu arada, Stepanov'un kitabı amatör deniz akvaryumculuğuna faydadan çok daha fazla zarar veriyor. İnsanları denizden bu kadar korkutmak, hatta onları itmek için bile büyük bir beceri ister.

Loretta5483

İşte bu artık biyolojik filtrasyon değil. Evet... protein skimmerı sadece protein benzeri yapıları uzaklaştırır, ama NO2, NO3, PO4'ü asla...

Rodney

O halde, akvaryumlarda azot türevlerinin oluşmaması ve her şeyin sistemden en başta protein bileşikleri halinde - flotasyonla! - uzaklaştırılması için içelim!

Steven757

Bu konuda yazmak hiç istemiyordum ama böyle iddiaları görmezden gelemem... Öncelikle, böyle konuşabilmek için en azından ahlaki bir hakka sahip olmak gerekir ve bu hak ancak kişisel başarılar ve bilgiyle kazanılır... İkincisi, her şey zamanla gelişir, kitap kendi zamanında yazıldı ve o dönemde oldukça ilericiydi, o zamanlar deniz akvaryumu hakkında genel olarak somut hiçbir şey yazılmamıştı. Üçüncüsü, kitapta bu kadar zararlı ve korkunç ne bulduğunuzu anlamıyorum... Dima Stepanov'u iyi tanırım ve bu kitabı yazdığı sırada onun akvaryumlarını gördüm, akvaryumlar tek bir canlı kaya olmadan (o zamanlar hiç yoktu), neredeyse hiç taban malzemesi olmadan, tamamen kitapta anlatılan prensiplere göre inşa edilmişti (Dima'nın akvaryumlarında çekilmiş fotoğraflar var) ve şunu söyleyebilirim ki, bugün bile çok az kişinin o zaman Dima'nın sahip olduğu akvaryumlarla karşılaştırılabilir akvaryumları var.

Courtney4094

Bu benim görüşüm değil, sadece bir görüş. Ve benim gönderim, çeşitli karantina önlemlerinin ve daha az "korkunç" olmayan hastalıkların "korkunç" tasvirleriyle ilgiliydi. Bunu okumak, bir şekilde, hemen denizle uğraşma isteğimi keskin bir şekilde azalttı. Ancak uğraşmaya başladığımda, her şeyin çok daha basit ve ölümcül olmadığı ortaya çıktı. Geri kalan her şeye gelince, hiçbir itirazım yok. Mükemmel tavsiyeler. Ama bir katran kaşığı, bir fıçı balı bozar.

David4089

Arkadaşlar, her derde deva çözümler aramayalım: Ozon her sorunu çözmez. Üstelik karantina tankı balık için sadece daha fazla stres demek; yakalıyorsun, ayırıyorsun ve sonra yine ana akvaryuma geri atıyorsun.

Wendy2244

Peki neden kısa süreliğine?. Bir şekilde sirkülasyon pompası durma sistemi olmuştu. Ben de öyle yaptım, AÇIKÇASINA akvaryumlara ozon karışımını difüzörlerden 24 saat boyunca ve hiçbir "yakma" işlemi olmadan verdim. Ve bu oldukça uzun süre devam etti. Ve sonra, eğer ozon flotatöre veriliyorsa sorun ne? Fazlalığı sorunsuzca uzaklaştırılır. Zaten bu konuyu/ozonu/ Martin Sander kitabında çok güzel aydınlatmış.

Heather9815

Çünkü res kontrolörü devre dışı bırakır. Bu, filtrelerin yetersiz kapasitesi durumunda amonyum ve nitrit patlamalarından kurtulmayı sağlar. Aynı zamanda res'i güvenli bir seviyede tutar. Bence 600 mercan için de yeterli olacaktır. Ancak 450-500 balıklar için kritik bir seviye olabilir. Ozon, flötör aracılığıyla yalnızca yerden tasarruf etmek ve tembellikten dolayı yapılır. Ozon köpük oluşumunu azaltır.

Christine

Neden su giriş ve çıkışını tek bir kolonda yapmayalım? Hem Dürso hem de su girişi için transit boru rahatlıkla sığar. Atmanov pompalarını deniz sisteminde oldukça uzun süre kullandım ve güçlülerdi/9000 litre saat/ hiç sorun yaşamadım.

Barbara

Tek odada da olabilir ama iki oda daha iyi.

Curtis9143

Kim için?

Dennis

İşte şu ana kadar olanlar, şimdi fotoğrafları yükleyeceğim. 3 dakika sonra eklendi: Kim nasıl düzgün bir resim yükleyeceğimi söyleyebilir, çünkü ben yüklediğimde resim monitör ekranından daha büyük oluyor ve birçok kişi için yüklenmesi uzun sürebiliyor..

Jasmine

Bu bağlantıya gidin, Dosya seçin (bilgisayarınızdaki fotoğraf), "640 piksele küçült" onay kutusunu işaretli bırakın. Sonra "Yükle" butonuna tıklayın ve ardından "2. Metin içindeki resim" görsel bağlantısını buraya yapıştırın.

Ronald5720

İşte bana yazdığı şey: Hata: Belirtilen ağ adı artık kullanılamıyor.

Ross

O zaman şunlardan birini deneyin: Bağlantı Bağlantı Bağlantı Bağlantı

Amber6362

Çılgınca özür dilerim ama bir şey anlamadım, akvaryumun üstünde duran lamba nerede olacak?

Anthony7814

Samp, akvaryumun dayandığı duvarın arkasında duracak.