-
Christopher7213
Sorularımı AKVALOGO'da sordum ama kimse bir şey tavsiye etmedi, bu da beni düşündürüyor.. "105 cm genişliğinde, 70 cm yüksekliğinde ve 40 cm derinliğinde bir akvaryumda kayaları nasıl inşa edebilirim? (Ayrıca tahliye kolonunu da gizlemek istiyorum) Lego - bu açıdan anlaşılır.. ama mercanlar için de çıkıntılar bırakmak istiyorum. Tahmini olarak tahliye kuyusu merkezde olacak ve bu da tüm canlıların bulunduğu ana su altı kayası olacak... Bunu sanal olarak hayal ediyorum ama bunu gerçek hayatta nasıl gerçekleştireceğim, bu ayrı bir mesele... Gerçekten bazı borulardan destekler koymak ve bunlara canlı taşları (J.K.) sabitlemek gerekecek gibi görünüyor... Ayrıca beni düşündüren bir soru daha var... DSB (derin su tabakası) taraftarı değilim (canlı taşları (J.K.) eklemek daha iyi - hem faydalı hem de akvaryumda dekoratif - bu benim fikrim) ama yine de, eğer DSB'yi 10-12 cm koyarsam.. Soru 1: önce taşlar, sonra kum mu, yoksa tam tersi mi? Soru 2: Kumun üzerinde olacak taşlar, zamanla onun içine 'batma' riski taşıyor ve bu da yapının dayanıklılığını etkiliyor, eğer bunları borular şeklinde desteklesem bile, o borulardaki 'ölü bölgeler' olmaz mı... Bir platform yaparak taşlar için 10-12 cm yükseklik sağlamak mümkün... ve tüm boş alanı kumla doldurursam... ama o zaman platformun hacmi DSB'nin hacmiyle eşit olacak (belki de daha fazla)... o zaman 105*40 ölçülerindeki akvaryumun yüksekliği 70 olan DSB'si ne anlam ifade ediyor???... Bunun bir anlamı var mı...?? Bu sorunu sump'ta çözmek mümkün... ama yine de???