-
Stuart
Saygıdeğer arkadaşlar, selamlar! Rıfımı kurma çalışmalarımda oldukça ilerledim. Tüm elektrik ve elektronik aksamı topladım. Şu anda Sump'a su ekleniyor. Tüm fittingleri, hortumları ve boruları bağlamak kaldı. Uzun zamandır hem bizim gibi forumları hem de diğerlerini okuyorum. Başlangıç konusunda görüşler net değil ve her yıl kurulum mantığı değişiklikler yaşıyor. Bu nedenle, önceden öğrenmek ve hazırlık yapmak istediğim birkaç sorum var. Şimdi planladıklarımı şöyle özetleyeyim: 1. Bekletilmiş dekorasyonları kurmak. 2. Akvaryum ve Sump'a DSB için kum eklemek (yaklaşık 12-14 cm). 3. Osmotik su eklemek ve tuzu istenen yoğunluğa kadar eritmek. 4. Birkaç gün bekleyip testler yapmak. Bu sırada ışık kullanmamak. 5. Test sonuçları doğruysa birkaç kilo canlı kaya (5-10 kg) eklemek. 6. Canlı kayaların eklenmesinden sonra sadece iki T5 lamba kullanmak. Biri aktinik, diğeri normal beyaz. Sump'ta su yosunu eklemek (muhtemelen chaetomorpha ve caulerpa). 7. Su sürekli kontrol edilip canlı kayaların durumu izlenecek. 8. İstenilen canlı kaya miktarına ulaşıldığında, su parametrelerinin normale dönmesini beklemek. Anemon eklemek (hangi tür olduğunu henüz bilmiyorum). Ardından birkaç palyaço balığı ve birkaç karides. 9. MH lambasını (14k 150 W) açmak. 10. Ve daha sonra sürekli kontrol ve acele etmeden yükü artırmak. Yaklaşık böyle bir mantıksal zincir. Eğer düzeltmem gereken noktalar varsa, lütfen beni bilgilendirin ve hataları açıklayın. Şimdiden teşekkür ederim.