• Deniz akvaryumu 180 litre bölüm 3

• Jennifer7159

Her şeyden önce, yaklaşık 3 ay önce deniz akvaryumumu kurmuştum..... Zamanla farklı şeyler ekleyip çıkararak bugünkü sonuçlara ulaştım.... Canlılar kısmı eskisi gibi kaldı... Bir çift palyaço balığı, bir dascyllus, bir diadema deniz kestanesi, bir çift boksör karides + bir temizlikçi karides ve bir ateş karides (Lysmata debelius) ekledim + bir anemon + bir genç Zebrasoma Scopas... + Ayrıca taşlarla birlikte gelen ve nereden geldiğini bilmediğim harika iki yengeç ve bir denizatı var. Protein skimmerım yok, şimdilik onun yerine 20 kg canlı kaya + biyolojik top dolu bir filtre + karbon filtresi + sünger filtre kullanıyorum. Parametreler... Normal, nitrat 10 civarında hatta bazen daha da düşük, su değişim sıklığına bağlı, pH 8.1, amonyak neredeyse sıfır, daha çok dalgalanıyor, kalsiyumu ölçmüyorum çünkü çok az mercan var örneğin bir discosoma bir ayda iki katına büyüdü. Neyse, fotoğraflara bakın... Akvaryum 3 ay önce / bugün

Jerry

Vay!! Demek sen bir SAVAŞÇI'sın!!!! Harika!!! Umarım bu, fotoğraflanan her şey değildir? Daha fazla yayın bekliyoruz

Crystal4879

Çok teşekkürler!!! Fotoğraflar çok güzel, bir de Disko Mercanı gördüğüme sevindim. Bir de bilinmeyen bir balık var, onu sadece bir kez gördüm, sonra kendine bir yuva kazdı ve kayboldu. Canlı kayaların arasına girdi. Kırmızı ayaklı deniz anemonunu haftada bir görüyorum, içinde Clarkii Anemone Balığı, Lisa Debelius'un gece karidesinin çok güzel olduğunu ama yalnızca yemek için çıktığını görüyorum. Temizleyici karides çok evcilleşmiş, elini akvaryuma daldırdığında balıklar hemen onun etrafında

Mitchell3177

Harika!

Michelle1505

Etkileyici! Nereden başladın? Denizden mi başladın? Böyle bir güzelliği kendime yapmak istiyorsam nelere dikkat etmeliyim? Standart bir akvaryuma göre temel zorluklar ve farklılık

Jeffrey6189

Nasıl,3 ayda mı?

Vincent

Yazık ki, böyle bir güzellik bizim galerimizde

David

Üzülmeye gerek yok. İnsanın başarısına sevinmek gerekir. Galerin

Daniel4967

Şimdi ne ol

Stephen

Bende açılmıyor... H