• BESPUY

• Paul

Akti̇ni̇yum, deniz hıyarı, solucanlar, sert mercanlar gibi canlıların bakımıyla ilgili deneyimlerinizi paylaşın... vb. Yeni bir akvaryuma nereden başlamak en iyisi, nasıl aydınlatmak, nasıl beslemek, hangi hastalıklara yakalanıyorlar, suyun özellikleri, hangi biyolojiler var. Şimdiden herkese teşekkürler.

Eric5208

Akvaryum hakkında daha ayrıntılı bilgi istiyorsunuz. Planlardan, akvaryumdan, filtrasyon sisteminden, aydınlatmadan ve nihayetinde bütçeden

Gary6376

Tamam! Planlar: 300 litre canlı taş (live rock) + kabuklu deniz canlıları + mercan kırıntıları yerleştirmek, RIF500 filtrasyon sistemi, Sylvania CF-LE 55w/630 2 adet aydınlatma (kayalar üzerinde bir tür ipliksi yosun oluşuyor, bu konuda forumda yardım aldım), pH 8, amonyak 0, nitrit 0, nitrat 12,5, kalsiyum 340 mg/l (biraz az mı?), KH 10dH,iki Stenopus karidesi (yakın zamanda 2 cm'lik bir tüy solucanını yediler, beslenmiyorum, kayalardakilerle yetiniyorlar), bir Phymanthus yaus ya da Heteractis (daha az seçici ve daha sakin olanı) almak, 2 Bispira, karideslerden başka iki Ocellaris, bir çift Dascyllus ve bir çift Abudefduf eklemek, Zebrasoma daha sonra. Gelecekte eklenebilecek: algler, sert mercanlar (hangileri?)...? Ne eklemeli, ne değiştirmeli, ipliksi yosunu nasıl giderebilirim ve bazı canlı kayalar biraz solgun görünüyor ve "gelişmiyor" gibi. Sanırım bu sorular sadece beni değil, sınırlı literatür ile başlamak ve canlıları öldürmemek için temel bilgi sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor.

Jose

Reef 500 filtrasyonu gerçekten mercan değil. 300 litrelik bir Pennik tabii ki çekecek, ama daha fazlası değil. Sert mercanları yetiştirmeye gerek yok. Aktiniler asla sakin değildir, erken veya geç mutlaka bir yerlere sürüneceklerdir. 10.000K + Aktinlik, yani mavi Coralstar, Marine Glo vb. bir lüminöz ışık gereklidir. Kalsiyumu nasıl ölçüyorsun? Kükürt mü? Eğer öyleyse, GBL satın al ve yeniden ölç. Hangi tuz? Peki, birkaç Dascyllus ve Abudefduf yerleştirme konusuna gelince, bence bunu başaramayız... Birlikte yaşadıklarından emin olamazsak (mazsak (sadece tutuldukları değil, gerçekten yaşadıkları),ları), eniyisi sadece birini almak, hatta o bile garantili değil, bir Abudefduf'un Dascyllus'u veya Ocelláris'i öldürmemesi. Aktinilerin bol ışığa ihtiyacı var, eğer lüminöz ise, en azından dört adet 40 watt lamba olmal

Troy8808

Hangi aktinyalarla başlamanız daha iyi olur, eğer lambalar (güç) hakkında daha spesifik olunabilirse, kalsiyumu GBLölçmek (bu kadar az mı, belki daha fazla eklemek gerekir), Reef Crystal tuz (her hafta %2 su değişimi) ve enuyumlu bal

Cindy

Canlı taş (Lithops) desteklemek için ne eklemek gerekir, yeşil bitkiler (nitratlar ve fosfatlar normal) nasıl ol

Christine

Kalsiyum biraz az ama henüz müşterileriniz yoksa mesele bu değil, neden bu kadar düşük, Krisals resifi en iyi tuzlardan biri, test hatasından mı kaynaklanıyor olabilir? Nitratlar ve fosfatlar her zaman yosun büyümesi için yeterli miktarda bulunuyor. Her durumda, poliplerin metabolizması için biraz fosfor gerekli. Nitrat değerine bakılırsa, Tetra testi kullanılmış, onun alt hassasiyet sınırı 12,5 mg/l. %2? bu yük altında azamaiki karides ile normal. 55 watt kompaktlar mı? Burada ışık gücüyle ilgili size yardım edemem, gücüne ve yerleşimine göre değerlendirin, ama ne kadar fazla olursa o kadar iyi, mavi ışıklar çok düşükışık verimi sağlıyor. Daha parlak ışıklarla desteklemek gerekli. Yarısı mavi, diğer yarısı 10.000-15.000 Kelvin ol

Larry

9_9

Brent5588

Akvaryum ne zaman kuruldu? Eğer yakın zamandaysa yeşil iplik yosunları normaldir, yakında geçmeye başlayacaktır. Onların yerini kırmızı mukus yosunları alacak, zamanla onlar da kaybolacak. Carolina yosunları ortaya çıktığında (6 aydan önce olmaz) sert mercanları deneyebilirsiniz, ancak bunun gerçekleşmesi için yaşam destek sistemini gözden geçirmeniz gerekecek.

Wendy8540

Akvaryum yaklaşık 6 aylık, yeşillik her taşta değil, bazı taşlarda var (yol açmaya çalışıyorum ama büyüyor), belki de onu yiyecek biri yok. Yaşam desteğini gözden geçirmek ne anlama geliyor?

Jacqueline5976

Mercanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için şunlara ihtiyaç vardır: kalsiyum reaktörü, MH lambaları, soğutma sistemi, akıntı yaratmak ve nitratlardan, fosfatlardan kurtulmak (bunun için birkaç yöntem mevcut) + mikro element takviyeleri eklemek.

Christine

Nitrat 12,5 mg/l, fosfat 0 (şimdilik uf uf). Coral San ve Combi San ekliyorum, pH'ı 8,0'da tutuyorum. Başlangıç için bir anemon alacaksam reaktör ve metal halide ne kadar kritik? Mümkünse nitrat ve fosfattan kurtulma yöntemlerinden bahseder misiniz?

Stephen

Nitratlar, fosfatlar - resifin en büyük sorunlarından biri. Bunlarla mücadele yöntemleri de çok; kısaca: DSB, biyolojik veya kimyasal denitrifikasyon, alg filtreleri + mangrovlar ve elbette C.K. (canlı kayalar) ve antifos.

Amy9618

Mercan çiçekleri so

Brooke

DSB ve antifos nedir ve mangrovların

Karen1649

DSB, yaklaşık 12 santimetre kalınlığındaki yumuşak bir toprak tabakasıdır (mercan kumu). Bu tabakada, nitratleri parçalayan anaerobik bakteriler de dahil olmak üzere çeşitli canlılar yaşar. Bu, nitrat seviyelerini sıfıra indirmek için kullanışlı bir yöntemdir. Daha ayrıntılı bilgi ve çizimler için bana ulaşabilirsiniz. Antifos, suyu geçirdiğinizde fosfatları gidermenize yardımcı olan bir üründür. Mangroveağaçları da nitrat ve fosfatları kendi büyümelerinde kullanarak uzak

Heather2018

Son zamanlarda, bir katalog incelediğimde, (adı da antifosa benzer) tam olarak bizim zeolit gibi gözüken bir ürün gördüm. (Mavi, turuncu, sarı-yeşil granüller). Bu mu o? Ancak bence mangrovalar daha iyi - hem güzel hem de kul

Laura7633

Bu genel olarak zeolit ve gerçekten, akvamediğin kendi web sitesinde yazdığı gibi, bu sadece zeolit değil, kimyasal olarak değiştirilmiş bir zeolit, fosforlu bileşikleri bağlıyor. Budoğru olabilir, ancak sadece pazarlama karmaşası da olabilir. Mangr-iz hakkındaki yorumlardan, bunun tutulması konusunda çok da kolay olmadığı anlaşılıyor, genel olarak - kauleerpayı değiştiremezsiniz!!! DSB-substrat fraksiyonu için, onun için0,5 mm'dendaha küçük

Leslie

Bana detayları anlatabilirseniz DSB hakkında memnunolurum (e-postaya şemaları gönderebilirseniz). Dentrifikatoronu değiştiremez mi (12 cm biraz ürkütücü, yerleşene kadar - forumda insanlar 1 cm doldurarak sifon etmeyi kolaylaştırdılar). Antifos hakkında daha ayrıntılı nerede okuyabilirim ve Kiyev'de mangrları n

Steven

Eğer hacim büyük değilse ve balık sayısı az ise, denitrifikatör yeterli olacaktır (ipucu: "deniballs" kullanırsa iyi çalışır ve akışıoksijen potansiyeline göre ayarlanmalıdır). Antifos hakkında tüm bilgiler "Aqua-Medic"te bulunabilir. Mangrovları Moskova'dan aldım. Akvaryumdaki substrat tabakası ve su akışı, asla sifon kullanmak gerekmeyecek şekilde ay

Paul

Evet, işte Türkçe çevirisi: Kum katmanı oluşturun, tercihen ince mercan kumu, ancak elde etmek zor. İnce kuvars kumu da kullanılabilir, ancak safsız olmamalı. Üzerine birkaç canlı taş yerleştirin, taze olmaları önemli. İşte bu kadar. DSB'nin tam kapasiteye ulaşması birkaç haftadan iki aya kadar sürebilir. Denitrifikasyon konusunda, sürekli kontrol edilmesi gerekir ve maliyeti de yüksektir - denitrifikasyon ünitesi, deniballer, potansiyel ölçüm cihazı, elektrod ve peristaltik pompa. Bunun yerine canlı taş almak daha mantıklı olabilir. Ayrıca, eğer yeterince büyükse, DSB'yi sump kısmında oluşturmak an

Jenny

Mangalarınız nasıl gidiyor? Onlara biraz magnezyum takviyesi gerekebilir gibi görünüyor... Deneyimlerinizi

Melissa1838

Genel olarak, normal bir peni çıkarın (aynı şekilde ev yapımı down-draft basittir), bir caulerpa (yeşil) dikin, canlı bir taş ve deniz kömürü koyun ve sizi baş ağrısı

Tina

Bende sistemime sürekli mikroelemantlar ekleniyor (bilgisayarın kontrolü altında), bunlara magnezyum da dahil. Manganezle özel sorun yok. DSB üretiminde çakıl tabakasının altına büyük bir pl. ızgara yerleştirmek ve onu değirmen gazıyla örtmek iyi olur.

Ryan1989

Güneş panellerinin altındaki ızgara ve gaz ne iç

Darrell5975

Lütfen çizimleri e-postaya gönderin ve hangi mikro elementlere özellikle dikkat edilmesi gerek

Karen2578

Yeşil rengin terc

Antonio

Projenin tasarım kapasitesine ulaşma hızı, özellikle ön hazırlık ve kurulum aşamalarındaki faktörlere bağlıdır. Canlı taşlardaha sonra kendi kendine yeterli olabilir, ancak belirli bakım ihtiyaçları olabilir. Samp boyutlarının hesaplanması, maksimum ve minimum sınırlamalar göz önünde bulundurularak

Leslie

Yeraltı suları difüzyon yoluyla karışır, bu da toprağın doğrudan dipte çürümesini önler ve suyun aerobik ve anaerobik bakterilerle t

Daniel9952

DSB'nin olgunlaşması (deniz canlıları tarafından yüklenmesi) gerekir, hız canlı kil veya canlı kum miktarı ve kalitesine bağlıdır. Akvaryumdaki daha iyi yaşam faaliyetini destekleyerek, Canlı Kum'u da destekliyorsunuz. Sistemdeki su miktarı ne

Dana6523

Samp, ana akvaryumun üçte biri kadar olmalıdır veya ne kadar büyükse o kadar iyi

James8887

Görevlerin yerine getirilmesine bağlıdır. Sadece köpük ayırıcılı bir biyolojik filtreise, ekipmanın rahat yerleştirilmesi ve taşma haznesindeki suyun, durma durumunda olması önemlidir. Eğer ayrı bir refüj (yosun filtresi) veya DSB haznesi varsa, bu kişisel tercihe b