• 375 litrelik bir tankta deniz yaratma.

• Jesse3979

Günaydın sayın akvaryum tutkunları. Tatlı su akvaryumu (Tanganyika veya Malavi) için balık seçimi konusunda uzun süre uğraştım ancak kalbimi yalnızca deniz yatıştıracağının farkına vardım. Bu nedenle birdizi soru ortaya çıktı. Amatör sorular, bu yüzden gülmeyin ve beni aşağılamayın. Mevcut durum: 375 litrelik eski bir tatlı su akvaryumu. Atman 1000 l/sdış filtre. Kaya (kumtaşı) ile dekore edilmiş. Başlangıçta mümkün olduğunca basit ve hatalara karşı dayanıklı bir deniz akvaryumu oluşturmak istiyorum (bu deniz için ne kadar geçerli olduğunu anlayamadım). Forumda okuduklarıma göre resif çok karmaşık. Akvaryumum için önerilerinizi memnuniyetle kabul edeceğim. Hangi ekipmanları satın almalıyım? Hatalara en dayanıklı balıklar hangileri? Balıklar neyer? Nereden başlamalı? Hangi zemin daha iyi? Tatlı su akvaryumumdaki taşlaruygun olur mu? Bu hacim için kaç canlı kaya gerekli? Balıklar dışında ne ekebilirim? Hangi kitapları önerirsiniz ve nereden temin edebilirim/indirebilirim? Hangi ışık ve ne kadar? Genel olarak sorularım çok. Sabırla aptalca sorularımı dinleyebilecek biri varsa anlık sohbet etmek (ICQ veya telefon) için çok minnettarlık

Joseph6461

Tür karıştırıcı pompalar (dahili filtreler de kullanılabilir, ancak bu zevk meselesi). Düşündüğüm üzere 4000 l/s'lik (kendi filtrenizi de dahil ederek) genel performans yeterli olacaktır. + Köpük ayırıcı + areometre Palyaçolar, hromisler, melek balıkları, deniz köpekleri ve diğerleri. Dayanıklı balıklar oldukça fazla, bu konuda doğrudan akvaryum mağazasına danışmakdaha iyi olacaktır. Tatlı su olanlarla hemen hemen aynı. Tuz ve areometre satın al ve akvaryumu başlat. Filtre olgunlaşırken geri kalan ekipmanı satın alabilirsin. Daha çok hangisi hoşuna gidiyorsa, burada katı kurallar yok. Mercan kırıntısının en iyi olduğu düşünülüyor, ancak bunun gerçekten öyle olup olmadığından emin değilim. Evet, mümkün. Yaklaşık 20 kg. Karides, yumuşakçalar, mercanlar, yosunlar, deniz anemonları, deniz kestaneleri, süngerler vb. birçok şey. Deniz ile ilgili literatür konusunda durum kötü. Forumların arşivlerinden yararlanmak daha iyi. Bence en iyi deniz forumu reefcentral.com. Eğer mercan akvaryumu ise metal halide eniyisi. İlke olarak floresan da kullanılabilir, ancak mercan veya deniz anemonlarını barındırmayı planlıyorsan sorunlar yaşanabilir. Eğer sadece balıklar için bir akvaryumsa, normal floresan lambalar yeterli

Bridget

Su arıtma ve dolum için tatlı su gerekli. Kaulepa mutlaka alınmalı, aksi takdirde nitçatka rahat yaşamanıza izin verm

Erin

Teşekkürler cevaplar için. Akvaryumun olgunlaşması canlı kayalar ile mi yoksa olmadan mı gerçekleşmeli? Olgunlaşma sırasında ışığ ışığın önemi nedir? Tuzdan arındırılmış su ne ne anlama geliyor? Caulerpa nedir? Tamamlamalama ve hazırlık için musluk su

Cynthia

Taşlar olmadan, taşlar nitritler düştükten sonra yerleştirilir. Işık önemli değildir, kaulepa bir deniz yosunudur, şebeke suyu kullanılamaz, distile veya ters osmoz filtresi suyu (tuzdan arındırılmış) ge

Thomas

Genellikle, akvaryumun hacminin en az % 10'u kadar taşa sahipseniz, dış biyolojik filtrelere ihtiyacınız olmayabilir, çünkü canlı kayalar mükemmel bir biyolojik filtredir. Akvaryumun başlatılmasına gelince, yeterli miktarda canlı kaya olduğunda nitrit patlaması çok kısa süreli olacağından, canlı kayalarla başlatılmalıdır. Ayrıca,ışığaduyarlı sakinleri solmadan, canlı kaya için iyi bir ışık

Tracey

9_9

Jeanne

Doshişa lüminesantlar için litre başına en az 1 watt, tercihen 1.5-2 watt kastedilmektedir.