• Deniz akvaryumu için deniz suyu

• Vanessa

Saygın akvaryum severler, ilgilendiğim sorulara cevap bulmama yardım edin. Yapay deniz suyu hakkında çok şey yazılıyor, ancak doğal su hakkında neredeyse hiçbir şey yok. Ben Japon Denizi kıyısında yaşıyorum. Kendi koyumdan deniz suyu kullanabilir miyim, bunu merak ediyorum. Tüm canlıları aynı koydan almak istiyorum. Ekolojik durum ideal olmasa da yine de her şey büyüyor ve gelişiyor. Eğer doğal suyu kullanabilirsem, önceden bir şekilde işlemem gerekiyor mu? (Sonuçta canlılar bu suda gelişiyor). Koydaki kumu kullanabilir miyim? Doğal su ve kumla yapılan bir akvaryum için hangi ekipmanlar gereklidir? Birçoğunuz bununla karşılaşmamış olabilirsiniz, ama belki teorik olarak bile olsa fikir verebilirsiniz. Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var. Cevaplarınızı bekliyorum.

Michael

Deniz akvaryumu konusunda uzman değilim, ancak şu bağlantıları incelemenizi tavsiye edebilirim: Orada faydalı bilgiler bul

Jesse3979

Katılımınız için teşekkür ederim. Önerinizi

Deborah2682

Su kullanmak mümkün ve hatta gerekli, tek şart parametrelerin, özellikle tuzluluğun kontrolü, tatlı bir nehir oraya boşalıyorsa. Japon denizi canlıları içeren bir akvaryum için en zor şey, oldukça düşük olan sıcaklıktır, yani soğutma sorununu çözmek gerekir. Ekipman standardı, güçlü bir biyo-filtre ve köpük ayırıcı içerir. Akvaryuma su teslimatı hangi hacimlerde mümkündür? Daha uzun bir süre için, planktonun ölüp çürümesi için birkaç hafta boyunca su bekletilebilir. Bu amaçlar için ayrı bir filtrasyon sistemi olan bir kap yap

Melissa

Öncelikle amatörce sorularım için özür dilerim. Deniz suyunun tuzluluk oranının önemi nedir, eğer akvaryum canlıları yaşadıkları suyla birlikte doğrudan bir koydan alınacaklarsa? (Yoksa ileride değiştireceğim suyu mu kontrol etmeyi kastediyordunuz?) Şimdi sıcaklık konusuna gelirsek. Yazın çok iyi hissediyorlar, oysa ortalama su sıcaklığı +18-20 derece. Onları bu sıcaklıktaki suda yıl boyunca tutmak mümkün değil mi? Evet veya hayır ve neden? 140 litrelik bir akvaryum için ne kadar güçte bir biyolojik filtre gerekir? Ve nasıl bir protein skimmer? Başka hangi standart ekipmanlar gerekli? Akvaryum için istediğim kadar su temin edebilirim. Suyun dinlendirilmesi konusunu daha detaylı anlatır mısınız? İşte bu soru beni gerçekten düşündürüyor. Suyu ne yapmalıyım, hemen taze mi koymalıyım yoksa dinlendirmem mi gerekiyor? Dinlendirdiğim su herhangi bir işlemden geçmeli mi, yoksa sadece bekletmek yeterli mi?

Tiffany5069

Deniz akvaryumları konusunda uzman değilim ama bazı genel kavramlara hakimim. Bence canlıları sürekli mümkün olan en yüksek sıcaklıkta tutmamak gerekir, çünkü ilk olarak bu onların ömrünü kısaltır (yaz aylarında yüksek sıcaklıkta metabolizma hızlanır). İkinci olarak, kışın kıyıya yakın olup yazın, sıcaklığın her zaman yaklaşık aynı kaldığı derinliklere inen hidrobiyonitler olduğu kesinlikle var. Eğer yanılıyorsam beni düzeltin.

Elijah7048

Düzeltiyoruz, haklı değilsin. Hidrobiyonitler değil, hidrobiyont

Alan273

Evet ya..daktilo hatası yaptım...

George5104

Tuzluluk kontrolü, suyun alınacağı yerde tatlı su girişi varsa gereklidir. Eğer yoksa, özel bir kontrole gerek yoktur. Dahası, haftalık %10-15 su değişimi sağlanabiliyorsa, prensipte özel bir ekipmana ihtiyaç duyulmaz, normal iç filtreler yeterli olacaktır. Önemli olan saatte 10-15 hacim değişimini sağlamaktır. Sıcaklık konusuna gelince, bence 18-20 dereceyi koruyabilirseniz önemli bir sorun olmaz. Hidrobiyontların ömrü kısalacaktır elbette, ancak doğada birçok deniz hayvanı onlarca hatta yüzlerce yıl yaşadığı için bu çok fark edilmeyecektir.

Jessica5348

Hmm, haftada bir kez özel ekipman olmadan, sadece dış filtrelerle %10-15? O zaman ömürlerinin sadece azalmayacağından, çok ciddi şekilde azalacağından korkarım... Özel ekipman olmadan belki günlük %10-15, ya da en azından iki günde bir, öyle değil mi? Üstelik suyu havalandırmak gerektiği de düşünülürse, neden en azından kompresörle çalışan ev yapımı bir protein skimmer kurulmasın ki?

Tricia7885

Bir kadeh daha koyabiliriz, daha kötü olmaz, sadece daha iyi olur. Ama ölçülü bir şekilde yerleşmeye devam ederseniz, zaten yaşanabilir olmalı.

Kimberly

Peki ya amonyak ve benzeri testler, pH, fosfatlar...

Brent8919

Bufikri forumda aquascope.ru'da sordum ve sizin görüşünüzü de öğrenmek istiyorum. Lütfen gülmeyin. Mağazada akvaryumum için tamölçüye uygun bir sehpa buldum. Açtığımda içinde küçük bir buzdolabı olduğunu gördüm. Bu aslında bir mini bar imiş. Suyun soğutulması gerektiğini düşünerek, buzdolabını buna uyarlamayı düşündüm. Örneğin hortumudikkatlice deliklerden geçirerek ve sızdırmazlık macunu ile kapatarak kompresörle su pompalayabilirim. Bufikir hakkında ne düşünüyorsunuz? Ya da suyun soğutulması gereksiz olabilir. Su kimyası hakkında internette hangi adreslere bak

David

Su soğutma, tropikal akvaryumlarda bile gereklidir, soğuk su akvaryumlarındaise daha da önemlidir. Etkili soğutma için gerekli olan şey, hortum uzunluğu ve su akış hızıdır. Uzmanlaşmış akvaryum soğutucularından daha ucuz olan ev tipi buzdolapları da kullanılabil kullanılabilir. Biyolojik filtrenin hacmi, ideal olarak akvaryum hacminin üçte biri olmalıdır. Damla sistemi tercih edilmelidir. Yüksek sıcaklıklarda, yıllık sıcaklık döngüsüne uyulmazsa canlılar uzun süre yaşayamaz, ancak uygun türler seçilerek bu sorun çözülebilir. Yine de su sıcaklığını 20 derece civarında tutm

Kathy

Su kimyası ile ilgili her testte, parametreyi düşürmek veya yükseltmek için ne, neden ve ne yapılması gerektiği açıklanır. Ayrıca literatürde ve çevrimiçi analiz yapabileceğiniz bir web sitesi de var, ancak pek de iyi değil. Kendi kararınızı verin. Moderatörlere bir sorumdaha var: midye kabuklarını, süslemeleri yapıştırmak için ne kullanabilirim? Canlı taşları nasıl sabitleyebilirim? Islak (ıslak taşlar) için yapıştırı