• Yeni başlayanlara tavsiyelerle yardımcı olun!

• Brent7831

Herkese merhaba! Her zaman evimde deniz parçası olmasını hayal ettim ve sonunda karar verdim! Evimde bir deniz akvaryumu sahibi olmak istiyorum. Ne yazık ki bu konuda hiç deneyimim yok, bu yüzden deneyimli insanlardan tavsiye istiyorum. Hangi hacimle başlamak daha iyi, Odessa'da gerekli ekipmanları nereden alabilirim? İstek var, imkanlar da var gibi görünüyor! Şimdiden teşekkür ederim!

James

2

Deborah2682

Teşekkür ederim! Balıklar ve bakımları hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebileceğim bir bağlantı bilen var mı? Çok minnettarlık

Kellie

Chiller hakkında ekledim, bir daha bak - linki... Eh, bu zor, İngilizce okuyor musun? Bu arada, jurassic alınmazsa - bir de onun tarafına bak -

Kristen2246

Peltier elemanıyla fazla soğutamazsın. 40 dereceye kadar sıcaklık farkı sağlayabilmelerine rağmen (sıcaklık, alkolle karıştırmayın), elektriği hortumla içiyorlar, sık sık da bozuluyorlar. Üstelik diğer tarafı soğutulmazsa (hava üfleme vs.) ondan elde edeceğin fayda sadece mayonez kavanozu kadar olur. Neyse, bu benim kendi tecrübem.

Timothy

Teşekkür ederim! Dikkate alacağım!

Charles

O'yla iletişime geç, o da Odessa'lı ve denizle de ilgileniyor... İşin oldukça para gerektirdiğini aklında bulundur. Başlangıç maliyetlerinin yanı sıra aylık masraflar da var... Cichlidlerle yapay bir akvaryum çok daha ucuz olacak - ve gerçekten de denizi andırıyor.

Stefanie9771

Maalesef ICQ'da hâlâ görünmüyor... Ben de 200-250 litre civarında almayı düşünüyorum. Balık konusuna henüz karar vermedim... Ama şunu da sormak istiyorum, hangi markaların ekipmanları güvenilir ve iyi performans gösteriyor? Filtre, ısıtıcı vs...

Marie5348

Parasal olanı çoktan anladım zaten. Uzun zamandır ve çok istiyorum. Hepinize danışarak her şeyi yavaş yavaş alacağım. Balıklara gelince, palyaço balıklarını seviyorum, sizce yeni başlayanlar için uygun mu yoksa çok mu kaprisliler?

Laura9093

Yeni başlayanlar için palyaçolar - tam aradığınız şey. İnanılmaz kadar sıkıcılar. Ekipman olarak - ben Eheim alırdım. Ya da skimmer.. bilemiyorum, orada neler sunulduğunu bilmek gerekir.

Lisa

Palyaçolar tam olarak aradığınız şey. Bakımı kolay ve tipik olarak deniz canlıları. Fiyatlar konusunda, Sergey'in web sitesindeki fiyat listelerine göz atmanızı öneririm. Aynı zamanda çeşitliliği ve en popüler firmaları da inceleyebilirsiniz. Ekipman seçimi tavsiyesine gelince, öncelikle genel stratejinizi, tam olarak ne istediğinizi belirlemeniz gerekiyor.

Amy

Meşe gibi yani aptal mı? Aslında: palyaçolar için de en az 200-300 litrelik bir akvaryum gerekli mi?

Kayla7655

Ben tabii ki "denizcisi" değilim,ama kitaplardan, dergilerden ve uzmanlardan amfipriyon balıklarının anemonyalar ile tam bir simbiyoz halinde yaşadıklarını biliyorum -doğada yalnızca böyle yaşarlar: anemon, palyaço balıklarını, yumurtalarını ve yavrularını yırtıcılardan korurken, palyaço da anemonun tentakülleri arasında yem parçaları saklayarak onu besler. Yani palyaço balıklarının ayrı olarak tutulması balık için işkencedir. Ayrıca, amfipriyon balıkları sürü halinde yaşayan balıklardır. Bunu neden söylüyorum, belki de "kaba" bir balık ama anemonsuz "amatörce" bakılması mümkün değil. Eğer yanlış bir şey söyledimse, lütfen profesyoneller beni

Ricardo7341

Saşa Beşlega ile hemfikirim! Deniz anemonları olmadan palyaçolar gibi değil, kabuğu olmadan ampularyalar gibi. Omurgasızlar/deniz anemonları ile özel su kalite kontrolü gereklidir. Kaynak su mutlaka ters osmoz ile arıtılmalıdır, ancak bu da belirli bir sorun oluşturur - sistem pahalı ve büyük su değişimi sırasında su taşımak zordur... Omurgasızlar için su arıtma sistemi, düzenli su değişimi yapılsa bile, evinizde küçük bir su rejenerasyon fabrikasını gerektirir. Sizi vazgeçirmiyorum, sadece işe başlamadan önce güçlerinizi hesaplamanız ve boşa büyük miktarda para harcamamanız, masum canlı organizmaları öldürmemeniz daha iyi olur... Ben denize ancak 5 yıl sonra hazır

Erica

Palyaço normal ve aktinlersiz yaşayacak...evet, muhtemelen yavru olmayacak...geri ozmoz kurulumu konusuna gelince, bizde bir yerlerde 200 euro'ya kaçak (veya çalıntı?) Zepter'lerdolaşıyordu, ama şimdi kimin sattığını hatırlayamıyorum. Ayrıca, SASH'ın imkanları olduğunu söyledi, öyleyse denesin...Ben de en erken 3-4 yıl sonra denize hazır olurum...ne sinir, ne de para aç

Robin

Ters ozmoz nedir? Evimde Zepter filtresi var, değil mi? Tavsiyeler ve ipuçları için herkese teşekkürler! Denizle biraz erteledim ve tatlı suda biraz deneyim kazandım. Ama erken veya geç, denizim

Frank7213

Zepter filtresi,ters osmoz sistemidir, ancak Zepter marka adı altında satılmaktadır (daha pahalı olması için). Deniz suyu hacminin en az 500 litre olması sistemin daha kararlı olmas

Sheila

Sash'a acele etmenize gerek yok, basit prensipten karmaşığa doğru hemen deniz yapabilirsiniz. 200 litrelik bir akvaryum için 20 kilogram canlı taş, sünger ve 1 metal-halojen lamba yeterli olacaktır. Balık türleri olarak krizipterler ve daskillüsler, omurgasızlar olarak da diskoaktinya, rodaktis ve klavularyalar gibi türler çok sade koşullarda yaşayabilir (denendi). Elektronik pH ölçer almanızı öneririm, çok işinize

Lee

Kalsiyum hidroksit (meşhur kalsiyum suyunu) ve farmasötik kalsiyum klorür, güldürücü bir fiyattan satın alınabilir - tam olarak hatırlamıyorumama kilogram başına 8-10'dan fazla değil,

Joshua448

Üzgünüm, ama mesajınızda belirttiğiniz gibi emojiler görüntülenemedi. Bununla ilgili olarak siteden tazminat talep etmenizi anlıyorum, ancak maalesef ben bir tercüman değilim ve bu konuda yardımcı olamayacağım. Lütfen site yönetimiyle iletişime geçmen

Amanda5586

Karar vermeniz gereken şey ne istediğiniz veya hangi bütçeye sahip olduğunuzdur. Bundan sonra size tavsiyeler verebiliriz. Deniz resifleri akvaryumu kurmak için yaklaşık 5-10 $ / litre maliyetlenebilir. Bu, reefcentral.com'daki gibi bir sınıfa sahip olmak istiyorsanız geçerlidir. Buna göre planlamanız

Susan9583

Kararımı verdim! Yukarıda yazdığım gibi, şimdilik tatlısu akvaryumu yapmaya karar verdim. Forumu yarıdan fazlasını okuduktan sonra, deniz akvaryumunun bakımının tatlısu akvaryumundan daha zahmetli olduğunu anladım. Akvaryum deneyimim hemen hemen yok (3 yıl önce 15 litrelik akvaryum sayılmaz), bu nedenle tatlısuda pratik yapmamdaha iyi olacağını

Helen

Tek taraftan, bu doğru bir karardır. Diğer taraftan, neyi öğrendiğinğinizin bir önemi yoktur. Sadece denizde yapılan hatalardaha pahalıya mal

Erin2730

Hayır mı? Orada daha pahalı olmamalı - belki de dolmuşlar için. Denize geldim, su topladım, yeni bir iğne yakaladım - ve eve geri döndüm. Ve böyle devam edecek... işler yoluna girmey

George5104

Şehrinizde (Aqualogo konferansında tanışılanlar) bilgili insanlar var. Denize zaman harcamanın (en azından) değmeye değer. Tabii ki yakında burada da tartışmalar, tavsiyeler, hatta ufak çekişmeler (ama iyi niyetli) olacaktır. Çünkü deniz akvaryumu çok hassas, hemen hemen samimi bir konudur. Herkesin kendi yolu var. Farklı kişilerde farklı olur. Tavsiye istemek ve sorunu anlamak çok zor, çünkü her deniz akvaryumu kendine özgüdür. Neden ve nasıl mı? Başla ve göreceksin. Dene ve seni harika, ilgi çekici sorunlar sarıp sarmalayacak. Okul ve kimya derslerini hatırlayacaksın... Ve belki şimdi sadece şimdi ilginç ve gerekli olacak. Ayrıca "kimyacıyı" iyi anmayacaksın (öğretmedi).

Anthony7814

Yine de, erken veya geç benim denizim olacak!!! O zaman "ırmakla" vakit ka