• Deniz akvaryumunda aktif karbon

• Phyllis

Resif ve karışık akvaryumlarda kömür kullanımı hakkında görüşlerinizi öğrenmek isterim (balık akvaryumları hakkında sormuyorum, bu zaten açık).

Charles

ve cevaben sessizliiikkk....

Tasha

Ase'de her gün saat 18:00 ile 20:00 arasında bulunuyor. Profildeki numara. Forumda günde 200'den fazla mesaj gönderiyor! Bazen ben de amacıma ulaşana kadar çok sayıda sayfa karıştırıyorum. Çalışan bir insan olduğunu anlayabilm

Christopher

Bir cevap yokmuş gibi... Kişi gerçekten meşgul olabilir, ama özür dilerim, sorunun niteliği cevabın niteliğini belirler. Peki, mercan akvaryumundaki aktifleştirilmiş kömür hakkında tam olarak ne öğr

Lisa

Normal bir soru. Sadece kişisel deneyime dayanan bir bakış açısı ilgimi çekiyor, çünkü bu konuda görüşler ayrılıyor - mercan akvaryumunda kömürden daha fazla zarar mı f

Andrew9581

Faydanın anlaşıldığı görülüyor, ancak ne tür bir zarar kastediy

Kristen1161

Rif akvaryumlarındaki birçok iz element organik kompleks oluşturucular tarafından şelatlenir. Bu kompleks, demir+EDTA kompleksi gibi, aktif karbonla adsorbe olabilir. Ancak bu teoriktir ve pratikte ölçmek çok pahalıdır (mevcut ekipmanın hassasiyeti nedeniyle de mümkün değildir). Bu açıdan köpük ayırıcılardan daha fazla zarar vardır... canlı ve ölü plankton, toksinler ve vitaminler dahil her şeyi uzaklaştırır. Ayrıca vitaminler gibi büyük moleküller de kömür tarafından adsorbe edilecektir. Ancak faydası daha fazladır. İyi bir şekilde omurgasızlar tarafından üretilen toksinleri uzaklaştırır ve organik maddeyi nitrata dönüşmeden önce uzaklaştırmaya yar

Lisa

Ben de fikrine katılıyorum. Ayrıca, çeşitli mikroelementsiz resifi altı aydan fazla tutmak neredeyse imkansızız. Aslında tatlı suda pek önemsenmeyebilecek ancak resif için önemli bir kavramdaha var - su rengi. Kömür kullanmadan suyu şeffaf tutmak oldukça zor. Çok hızlı sararmaya başlar, bu da geçirgenlik spektrumunu etkiler. Ayrıca, filtrelenen suyun yalnızca %20'sinin kömüre gönderilmesi önerilir. Ben böyle yapmıyorum. Tüm suyum %100 kömürden geçiyor, ancak filtre için çok yüksek bir kimyasal temizleme hızıyla (benim bakış açımdan neredeyse aynı şey). Yani, kömürün bir şeyler emmesinden endişeleniyorsan, tüm suyu ona gönderme ve düzenli olarak mikro katkılar ekle. Ayrıca hindistan cevizi kömürünü kullanma. Emme kapasitesi meşe kömürünün yaklaşık 1,5 katı vedaha ince parçacıkları

Michele9664

Prensipte kömürsüz de idare edilebilir ancak eğer sizin akvaryumunuzda kaulepa, diskoaktiniler ve diğer yumuşak mercanlar varsa, kömürün bulunması tercih edilir. Ayrıca SPS'leri de beslemek isterseniz, kömür kullanmak zorunludur. Bunun sebebi, kaulepa'nın üremesi sırasında akvaryuma salınan kaulepin adlı zehrin varlığıdır. Kömür bu sorunu tamamen çözmese de, su değişimi için daha fazla zaman kazandırır. Diskoaktiniler, zooantuslar ve diğer yumuşak mercanlar, suya salgıladıkları kimyasal maddelerle yaşam alanları için mücadele ederler. Bu mücadelede o kadar başarılıdırlar ki, yoğun yumuşak mercan bulunan bir akvaryumda SPS'lerin adaptasyonu genellikle imkansızdır. Kömürün düzenli olarak değiştirilmesi gerekir, zira kömür organik maddeleri hememer hem de salar. Ayrıca fosfatsız kömür kullanılmalıdır, ambalaj etiketlerine ve resimlerine her zaman güvenilmemeli, testlerle kontrol edilmelidir. Kalitesiz kömür, akvaryumdaki fosfat seviyesini önemli ölçüde y

Jeffery7866

Aktifleştirilmiş kömür deniz akvaryumunda pH'ı düşürür. Bu tek dezavantajıdır. Deniz akvaryumlarında kullanılmak için hinak için hindistan cevizi kabuğundan üretilen aktifleştirilmiş kömür kullanılabilir. Bu kömür paketlerinde belirtilir. Maliyeti normal kömüre göre yaklaşık 4 kat daha yüksektir. Hobby marka kömürü kullandım ve herhangi bir zarar görmedi

Caroline1599

Sayın baylar! Bütün akvaryumlarda BAU-A veOU-A kömürlerinin kullanılıp kullanılamayacağı konusunda beni aydınlatın. Bu kömürler kimyasal ürünler satan bir mağazada mevcuttur.

Jasmine

Bau-A'yı cesurca kullanın! Özellikle Perm LHK üretimi ise. Diğer kömürler gibi, kullanmadan önce toz gidermek için akan suyla iyice yıkayın. Ve zamanında değiştirmeyi unutmayın. OU-Auygun değildir, bu ince dağılımlı kömür tozu şarap berraklaştı

Erin2730

Teşekkür ederim, şüphelerimi giderdiğiniz için. Bundan sonra ne yapacağımı kesinlikle biliyorum. Saygılarımla -