• Deniz Bilgisi

• Christopher3770

Saygıdeğer meslektaşlarım! Dün pazarda iki palyaço ve daha başka egzotik balıklar gördüm, onlara bakınca hemen anlıyorsunuz - bu bir deniz! Beni derinden etkilediler ve bir sonraki akvaryumumun kesinlikle deniz akvaryumu olacağı belli oldu. İşin kolay ve ucuz olmadığı aşikar, ama hayat bugünlerde böyle... Bu durumda tüm deniz akvaryumu sahiplerine sesleniyorum: bir acemiye tecrübelerinizi paylaşın! 300 litre, 50 cm yüksekliğinde bir akvaryum düşünüyorum. Anladığım kadarıyla "tatlısu ışığı" uygun değil, yani Polonya menşeli kapak düşüyor, o zaman ne yapmalı? En az hangi ekipman seti gerekli? Peki ya önerilen set nedir? Mümkünse markalar ve fiyat aralıkları ile birlikte. Bakımı da alışılagelenden farklı ve size neye mal oluyor? Her türlü bilgi için minnettar olurum.

Christopher1774

Nüfusa bağlı olarak deniz için tatlı bir bidon (pompa seramik piston olması önemli) ve ışık kullanılabilir. 10.000 Kelvin akvaryum lambaları zahmetli omurgasızlar için de uygundur. Genel olarak sadece tuz maliyetindeki artışa katlanmak yeterli olacaktır. Göz ardı edilmemesi gereken tek tavsiye, su hazırlığı için ters osmoz sistemidir. Ofisime gelin, eserimerime bir bakın. 400 litrelik bal

Kevin3579

Davetiniz için teşekkür ederim Volodya! Yarın cep telefonunuza a

Jonathon8514

Siteye gir. Denizaltı akvaryumu için gereken her şeyi orada ayrıntılı olarak açıkladım ve Denkin'in "Denizaltı Akvaryumu" kitabını for

Stacy6866

Nik Deykin'in kitabı elbette güzel! Ama deniz akvaryumuna dahaderin daldıkça, dünyadaki her şeyin göreli olduğunu ve kitapta ortaya atılan birçok sorunla tartışılabileceğini daha iyi anl

Andrew419

Pazardaki palyaçolar hakkında, maalesef tüm denizi pazarda gösteremiyoruz, ancak gösterdiğim de kolay

Bonnie

Denkin'in, öncelikle Deniz Akvaryumu'nun ne olduğunu anlamak için oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum. Özellikle de deniz hakkındaki bilgilerin (Rusça konuşan bölgelerdeki) neredeyse hiç olmaması göz önüne alındığında. Ayrıca bir yerden başlamak gerekiyor. Daha modern bilgiler burada yer alıyor ancak Denkin bunun için

Nicole7268

Tamamen sizinle aynı fikirde olduğumu söylemeliyim! Deniz akvaryumu ile ilgilenmeye başlamadan önce, deniz akvaryumundaki süreçleri ve karşılaşacağınız sorunları en azından yüzeysel olarak anlamanız gerekir. Deikin'in kitabı bu konuda size yardımcı olac

Patrick4439

Aslında deniz çok pahalı ve oldukça zor bir hobi, belki de deniz dekorasyonlu ve ciklit balıklı bir yapay deniz akvaryumu yapmak daha iyi. Ayrıca, ciklit balıkları da oldukça renkli. Böyle bir akvaryumdaki gerçek denizle yapay denizi ayırt etmek yalnızca bilgili kişiler için mümkün. Yakında web sitesinde yapay denizle ilgili bir makale ve fotoğraf

Mary

Kısaca özetlersek, deniz için yaklaşık masrafları şöyle hesapladım: - 300-400 litrelik bir deniz akvaryumu başlatmak için yaklaşık 1000 öldürülmüş rakun gerekir./akvaryum+ekipman+popülasyon/ - aylık bakım maliyeti 50 birim olacak. Rakamlar ısırıcı, ancak... Deniz popülasyonunun çoğalmayacağını göz önüne alırsak, harcamaların geridönüşü de beklenmez. Herkes bunu kabul

Hannah

Balıklarla uğraşmak zor olacak gibi görünüyor, getirisi de muhtemelen sıfır. Ama "canlı taşlar" boşluktan gelmiyor, omurgasızlar mı? - Onların da çoğalması gerekir? (Denizde yüzmekten ve akvaryumlar görmekten başka tecrübem yok, lütfen beni y

Gabrielle5053

Şimdi ise Kırım'da geçirmek istiyorum önümüzdeki tüm yazı - Rusya şu anda geri almamış olursa tabii - ve orada da taze deniz suyunda, Kırım balıklarıyla bir akvaryum kurmak niyetindeyim. Yaklaşık 200 litre. Ancak şimdilik sadece bir "istek" düz

Christine864

Şu anda 180 litrelik bir deniz akvaryumum var, içinde 2 eufilia, 1 kirpi ve 2 koloni diskus yaşıyor. Aydınlatma 3 Philips Aquarelle, 1 Marine Glo ve 1 Power Glo. Şimdi 450 litrelik bir akvaryum yapıştırıyorum, tabii ki bütün bunları hesapladığımızda dünyayı gezmek de mümkün olabilir ama güzellik fedakarlık