• Deniz ekipmanları

• Raven7170

Merhaba millet. Tatilden döndüm ve nihayet denizle ilgilenmeye karar verdim. Öncelikle 60 litrelik bir mercan akvaryumu planlıyorum. Makul fiyatlarla deniz ekipmanlarını nereden alabileceğimi söyleyebilir misiniz? 2: Firmanızın fiyat listesini alabilir miyim? Bir e-posta gönderdim ama ulaşıp ulaşmadığından emin değilim. İş yerimizde düzenli olarak posta sorunları yaşıyoruz.

Larry

60 litre? Belki 600? Makul fiyatlı ekipman sadece Ç

Brian7092

Evet, her şey doğru. 600'e hemen çok para gerekiyor, bö böylece parçacığı aşamalı olarak değiştarak değiştiririm ve aynı zamanda küçük bir hacimde de antrenman yaparım. İlk aşamada UV sterilizatörü kullanmak isterdim, geri kalanının yerine geçebilir. Ve tabii ki areometre, onu Harkiv'de bile bu

Robert5335

Rif akvaryumunda en önemli şey protein skimmer'dır. Onsuz su kalitesi düşük olur. Sterilizatör reef tankında pek gerekli değil, daha doğrusu 60 litrede hiç gerek yok. Karantina tankında gerekli olabilir. Bu hacim canlı kayalar ve Çin pompasıyla çalışacaktır. Canlı kayaların kesinlikle alternatifi yoktur. Aquamedic'in mini floater'ını ekleyebilirsiniz. Firmamda bazen Aquamedic ürünleri oluyor, kargo işini bilmiyorum ama.

Ryan7682

Kendi kendime bir yem ayırıcı yaptım. Canlı kayalar konusuna gelince, birkaç kilo satın almayı planlıyorum. Sterilizatör kendisi faydalı, benim de tatlı su akvaryumum var ve ayrıca çeşitli yavru tankları, karantina tankları ve diğerleri var. Peki mini flö

Zachary

Kendin yapım penis deliğine sahip bir jpg var.

Jacqueline5976

Akvaryumunuza yaklaşık 7 kilo canlı kaya yüklemeniz şart, onsuz olmaz. Kendi yaptığınız protein skimmer'ını görmek ilginç olurdu. Eğer bir fotoğrafı veya çizimi varsa minnettar kalırım.

Courtney4094

Fotoğraf çok yakında olacak, hemen gön

Amy1672

60 litrelik bir akvaryuma yaklaşık 6-7 kg kaliteli "canlı kaya" koyun ve güçlü sudolaşımı sağlayın - bu, akvaryumunuzun biyolojik filtrasyon temelini oluşturacaktır. Benim 30 ve 70 litrelikiki denizim, köpük ayırıcı olmadan iyi yaşıyor. Su

Sarah7284

Sizin mercanlarınız neler? Ben tam yerleşme aşamasına geçiyorum, farklı insanların görüşlerini öğrenmek isterdim ki yabancı tuzakları üzerine bas

Mariah

Başkasının tırmıklarına basmamak için, mercanlarla başlamamak daha iyi. Doğru karantinaya alınmış "canlı taşlar" varsa, onları fermente etmelerine izin verin ve siz suyun kimyasıyla ilgilenin. Deniz, öncelikle sevgi, sabır ve para demektir. Daha fazla sabır, daha az paranın boşa gitmesi an

Lori4746

Tamamen katılıyorum. Ayrıca hacmi artırmak, ayrıca - denize ciddi bir şekilde yaklaşmak gerekirse Çin uygun değil - plastik alaşımı doğru değil. AkvaMedik - evet, f

Brent5588

Deniz akvaryumu ekipmanından sizi ilgilendiren nedir? Yakın gelecekte20 kg'lık paketlerde Agva Medic mercan tuzu ve balık bakımı için tuz, turboflotor gibi ürünler alacağım. Bu firmanın tüm ekipmanlarını makul fiyatlarla s

Randy

Normal fiyatlara ne anl

Robert800

Çin pompalarının neden kötü olduğunu anlayamıyorum? Akvaryumumda yalnızca ATMAN var ve sorun görmüyorum, diskus aktinileri, LPS mercanları, halı anemonu, deniz kirpisi, 2 kelebek balığı yaşıyor. Önemli olan tek nokta, pompaların seramik milli olması gerektiği. Stanislav'a: Eğer mümkünse, bana da fiyat listesini gönderebilir

Rodney7316

Virüse: Kendi adıma - ATMAN'ın uzun süre çalışması ve çalışmaya devam etmesi dilerim (abartısız,dürüstçe). Ancak yurtdışındaki arkadaşlarımızın deneyimleri gösteriyor ki, zaman göste

Wanda666

Çok büyük bir rica - lütfen haberlerini paylaş!!! Mümkün olduğunca ayrınt

Tricia7885

2

Leslie

Teşekkürler! Hem hızlı cevap için hem de güzel hikaye için. Daha fazla soru sormak için mevcut olanı sindirmemiz gerekiyor! Tekrar teşekk

Amanda

Ölçüler, lütfen... Doğru tahmin ettiysen, kapağın 50x30 olduğunu düşünüyorum. Bunu kendin mi yaptın? Ben de böyle bir kapak yapmak istiyorum, ancak polistiren nerede bulacağımı bilmiyorum (Şampiyon'da yok ve hiç olmamış, StrojPrajse'de de bulamadım) ve aydınlatma/armatür konusunda da

Kimberly

Benim camdan bir kapağım var. Onu kendim yaptım, ama hiç de zor değildi, en önemlisi camı tam ölçmekti, böylece sonradan akvaryuma düşmez :-). Lamba armatürleri "Phillips" marka, "Svet" (ya da onun gibi bir şey) adlı mağazadan satın alındı, Lenin Caddesi üzerinde "23 Ağustos" ve "Düşük Sıcaklıklar Enstitüsü" durakları arasında bulunuyor. Lambalar balastlar ve starterler kullanılarak bağlandı (akvaryumun üzerindeki tahtada duruyorlar). Eğer "kuş pazarına" gidersen, orada satılan büyük akvaryumlardaki ışığın nasıl yapıldığına bir bak, benimki de aynısı. Tek fark, eğer "kuş pazarında" balastlı lamba askısı kullanıyorlarsa, ben kapağın altında yer olmadığı için balastları kendim monte etmek zorunda kaldım.

Martin3206

Pek güvenilir bir malzeme değil. Gerçi... Lambalar ile su arasında da cam var mı? Senin akvaryumun bazen 50x30x34 değil mi?

Martin3206

Pek güvenilir bir malzeme değil. Benim hala 200 litrelik normal bir akvaryumum var. Onun da cam bir kapağı var. Peki lambalar ve su arasında da cam var mı? Tabii ki. Güvenlik önlemleri. Akvaryumda bir şeyler yaparken lambaların içine düşmesini hiç istemiyorum :-) . Boyutları hatırlamıyorum, sanırım benzer bir şey.

Susan9583

Sanırım pleksiglastan yapabilirim... Beni daha çok balıkların sıçratması endişelendiriyor.

Alyssa1438

Arkadaşlar, köpüklü PVC'den (örneğin Vekaplan) bir kapak yapsanıza. Beyaz (başka renkler de var ama pahalı), her türlü aletle kesilebilir (model bıçağı dahil), vidalarla yapılar oluşturmayı sağlar, pleksiglas teknolojisiyle yapıştırılır (yani monomerle ve buna bağlı olarak polistirenle uyumludur), kaynak yapılabilir, iyi termal ve kimyasal dirence sahiptir, pleksiglastan 3 kat hafiftir...

Jessica9188

Onu sıradan kontrplaktan yapabilir miyim? Sadece üzerini yat verniği ile kaplamak, ardından herhangi bir renkte dekoratif kendinden yapışkanlı folyo ile kaplamak gerekiyor (vernik ve folyo hırdavatçılarda rahatça bulunur).

Javier5186

60 litrelik bir akvaryum baş ağrısıdır, bu sistem dengesiz olacaktır - bir kez balıkları aşırı beslerseniz tüm sistemi bir seferde çökertebilirsiniz.

Courtney4094

Reefcentral'da nano resiflere, 20 ila 100 litrelik akvaryumlara ayrılmış tam bir bölüm var. Sergey'in firmasında ben de 70 litrelik akvaryumu BİR ANEMON + birkaç balıkla birlikte gördüm. A a'nın evinde ise 30 litrelik bir akvaryum var (kendim görmedim ama forumda fotoğrafları çıkmıştı), yani her şey o kadar da kötü değil.

Larry9400

Deniz kavanozlarına (100 litreye kadar) karşı bir şeyim yok. Başaranlar ellerinde tutabilir, ancak uzun süreli bakım, balık ölümlerinin olmaması, suyun normal kalitesi, üreme vb. konularda soru işaretleri var. Küçük boyutları nedeniyle besleyebileceğiniz canlı çeşitliliğinin de kısıtlı olduğunu belirtm

Daniel4967

Bana küçücük bir 20 litrelik akvaryum getirdi. "Bana bir mini deniz akvaryumu yap"dedi, "sergi için." Mercan kumu döktük, küçük bir palyaço balığı, bir deniz anası ve bir parça kaulerpası diktik, iki parça mercan resifi parçasıyla dekorladık (hayvan olmadan) - sergiyi atlattı ve üç ay daha durdu. İşte deniz akvaryumculuğuna başlangıcım böyle oldu. Yani hacim değil, istek ö

Melissa3820

2

Katherine

Küçük bir palyaço (meşeağacından sağlıklı) taze hazırlanmış suyladolu bir akvaryuma konuldu ve bunun 3 ay boyunca bekletildiğini söylüyorsunuz. Bu ne kadar süre? Suyun testlerle kontrol edildiğine de ilginç. Şunu da belirteyim, Şri Lanka'dan ilkdoğrudan "deniz" sevkiyatımı 1995'te aldım. Sadece 30 litrelik bir akvaryuma palyaço, anemon ve kaulerpayı koymadım, firmama tam gümrükleme iledoğrudan sevkiyat yaptım. Dolayısıyla palyaçonun suyu tamamen normal. Tuzlu suya ilk kez parmağını daldıran birinin suyuise yaklaşık 3 ay dayanmış (daha fazla takip etmedim). Bu, istekli olunduğunda ve çaba gösterildiğinde, yeni başlayan akvaryumcular için de "deniz" erişilebilir olduğunu ve korkmamaları gerektiğini gösteriyor. Buna ne kadar harcandığı (kayıplar ve kendi aptallıkları açısından) ise herkesin kendi işi. Ayrıca, Seryojaoja forumcularca bilinen semineri hakkında da bana danıştı ve büyük ölçüde kendi başına öğrendi. Size Amerika'yı açmadım, çünkü zaten herkes için açık. Kullandıysan yerine bir şey koy, yoksa dokunma - başkalarına ya

Ricardo7341

2

Sydney

2

Angela6489

Bazılarını sevindirebilir, bazılarını hayal kırıklığına uğratabilir, ancak burada bahsedilen küçük akvaryum hâlâ sağ. Onun yaşı 4,5 yıl. Bu, standart donanıma sahip Mirabello 30modelidir. Fotoğraflarını bağlantıdan görebilirsiniz: fotoğraflar. Şu anda bakımı için iki haftada bir iki dakika harcıyorum. Maliyeti 81 kuruş (her 10 günde 3 ml CombiSan). Sayın , eğer güçlü ve enerjik iseniz, sizi engelleyen nedir? Balıkları geçici olarak tutmadan satın alın ve tüm işlemleri kendiniz yapın. Eğer hayvan fiyatları sizi memnun etmiyorsa (aslında bu fiyatlar neredeyse tüm dünyada aynı), daha uygun olan yerlerde satın alabilirsiniz... >Daha basit (daha dayanıklı) balıklar... ya da en kötü ihtimalle istediğinizi ücretsiz olarak kendiniz yakalayabilirsiniz. Ekipman maliyeti konusunda, biz özgür bir ülkede yaşıyoruz ve herkes ne, nerede ve ne kadar alacağını seçme hakkına sahiptir, eğer mümkün değilse, kendisi de yapabilir. Tedarikçinin cebine bakmak da a

Melissa

Mercan resif akvaryumu oluşturmak bu hacimde mümkün değil, bu konudaki bazı literatürü okuyun, deniz akvaryumlarından başla

Michele9664

Bu imkansız değil, böyle bir kötümserlik ve gerekçesiz yorumlar neden? a) konuşun ve b) - yani, sayın cevabınızı gerekçelendirin ... yoksa şu ana kadar sadece boş sözler mi? Ben de 60-80 litre deniz istiyorum ve burada yazılanları okuduktan sonra kollarımı bırakıp boğulmaya mı gideyim? A bilgisiise, anladığım kadarıyla, muhtemelen nadir bir ist

Robert

Sayın Beyler. Muhtemelen tam olarak ifade edemedim, 60-80 litre kapasiteli bir tank oluşturulabilir, ancak bu makul olur mu? Veelbette "resifli" adlandırmasına bu hacimlerle çok dikkatli yaklaşmak gerektiğini düş

Robert5335

Beş tonağırlığında olduğunda "resifli" sıfatını kullanmak uygun olur mu? Öyleyse fark nedir? Bence "uygunluk" son derece öz

Mitchell7972

Çocuklar, aşırılıklara kaçmayın. İşedaha pratik bir yaklaşım, ana hedef. Mercan resifi, deniz akvaryumculuğunun bir dalı olarak daha ciddi bir yaklaşım gerektiriyor. (su kalitesi, ay

Susan

Benim Daikin'im sürücüde var. Daha ne gerekiyor? Fedör, zaten talep ediyor. Talep ediyorsa, karşılamak gerekir. Sorun ne? Ayrıca, tatlı su akvaryumlarına kıyasla, küçük bir akvaryumda su değişimini düzenli olarak sağlamak hiç de zor değil. Diyelim ki 50 litrelik bir akvaryum için haftada %10 su değişimi 5 ila 10 liraya mal olur. Neden sorun olsun ki? Su değişimi, suyun kalitesini yüksek tutmanın en iyi yöntemi olmaya devam ediyor, nederlerse desinler. Buna en güzel örnek de diskuslar. Tüm filtrelere rağmen, sudolaşımı yok olmadı, tam tersine gelişti. Bu arada, merak ettiğim, sizin akvaryumunuz ne

Matthew

Su kaybını telafi etmek için buharlaşan su yerine distile su

James1625

Aynı adlı -EVET, Deykin'in kitabını hala istiyorum, sadece sana deniz akvaryumu tutmak düşmez ... belki bir gün Jeorgicka'yı da şaşırtabiliriz, ama bu muhtemelen imkansız :-) Şimdi amphiprion'u tatlı su

Michelle9986

Gereksiz bir sürü telaş. Herkes kendi yolundailerlemeli ve herkes haklıdır. Eğer sonuç varsa, kazandın demektir. Sizden30 Amphiprion ocellaris satabilecek sert çocuklardan biri varsa lütfen cevap versin, resif için geniş çaplı sakin balık çeşitliliği ilgin

Robert1845

Федор, bu sizin kişisel deneyiminiz mi?Evet ise, sizde kimler yaşıyor (balıklar, mercanlar)? Hayır ise, k