• Deniz akvaryumu

• Mario

Deniz akvaryumu meraklıları varsa, lütfen ses verin. Bu forumda sohbet edebiliriz.

Amanda5586

Saygıdeğer, halkı yanıltmayın. Bu ne böyle? Yani doğal deniz suyundaki 7 Alman derecelik karbonat sertliği ve yapay olanda 10-14 derece, hayal gücümün bir ürünü mü? Aslında, ölçtüğüm her şey çoktan çökmüş mü? Nasıl hesaplandı? Tekrar ediyorum, karbonat pH 7'nin altına düştüğünde çözünür, kimse akvaryum suyunda bu kadar karbondioksit ile deniz akvaryumunda hayatta kalamaz.

Emily3144

Haklısın. "Tüm hidrokarbonatlar" konusunda açıkça aşırı tepki gösterdim ve farklı birimlerde sertliği belirttim (gece yazma konusuyla ilgili). Metni yeniden düzenledim. Teşekkürler. Grafikleri nasıl asabilirim? Her şey hemen anlaşılır olurdu. Ayrıca, "çözelti pH'sı 7'nin altına düştüğünde karbonat çözünür" ifadesinden ne kastedildiğini anlamadım. Hidrokarbonatlar pH 4-11 aralığında bulunur ve pH 8.3'te en yüksek miktarda olurlar, yoksa başka bir şey

Justin

Lütfen denizcilik konusunda açık saçık saçmalıklar önermeyin. Yukarıda belirtilen yöntemler tatlı su akvaryumlarından alınmış ve 15 yıl önce kullanılmaktaydı. Deniz akvaryumlarının filtrasyon sistemleri tam

Kristen1161

Deniz akvaryumu filtrasyon sistemleri tam

Brandy

Feodor, anlamadım bile ne hakkında konuşuluyor.

William5838

Ben de öyle düşünüyorum. Bence deniz akvaryumundaki tek yeni unsur köpük ayırıcıdır. Gerisi tatlı su akvaryumundan alınmış tekrarlar. Ya da bilmediğim yeni eğ

Brandon4517

Bu nedenle, tatlı suda da köpük ayırıcı kullanılabilir (ancak etkinliği çok daha düşüktür). Geleneksel tatlı su ve geleneksel deniz arasındaki temel fark, pH ve mineralizasyon seviyelerindedir. Bu nedenle, birçok süreç biraz farklı işler, anc ancak temel f

Sara4035

Parametrelerin salınımının sınırları zaten zorlaşıyor, bunları korumak daha güç ve hidrobiont

Tracy4603

Çok çok ilginç, ama belki de biri adım adım tar

Sharon

Açıkçası, Fyodor'a birdereceye kadar katılıyorum ve filtrasyon sistemi hakkındadaha spesifik konuşmak gerekirse, bilmemiz gereken şeyler: 1) akvaryumun türü (resif mi yoksa sadece balık mı), 2) akvaryumun hacmi, 3) hayvan sayısı, 4) su değişim sistemi. Örneğin, kendi filtrasyon sistemimle, resifteki balık yoğunluğunu genel kabul edilenin 3-4 katı daha yüksek seviyeye çıkardım. Saygılarımla, S

Omar3497

Tamamen unuttum, beşinci ve en önemli koşullardan biri - canlı taşların miktar

Heather6148

Merve denizindeki nitrat sorunu ise başlı başına ele alınması gereken a

Joshua9340

Saygılarımla, kalsiyum reaktörünün kullanım amacını tam olarak anlamadığınızı düşünüyorum. Bu cihaz, pH seviyesini düzenlemek için değil, özellikle sert korallar için gerekli olan kalsiyumu akvaryum suyuna sağlamak için kullanılır. Gerçekten de, kalsiyum reaktöründeki pH7'den düşük, genellikle 6.5 olduğunda, kalsiyumun akvaryum suyuna aktif salınımı başlar, bu da deniz suyunun tamponlama özelliklerini artırır ve sonuç olarak pH'ı stabilize eder. S

Julie4738

Ben de buna karşı değilim. Kullanıcıyla konuşurken, kalsiyum reaktörü deniz suyunu çözünebilir kalsiyum bileşikleriyle doyurmak için kullanılır ve canlı kayalar olmadan bunu yapmak mümkün değildir. Leit-motif: Bu kadar tutar, düğmeye bas ve daha fazla bilmene gerek yok. İşte bu benim tepkime yol açtı. Çünkü konudaki sorular farklı şekilde konulmuş. İnsanlar ne olup bittiğini bilmek ve kendileri ne koyacaklarına, hangi konfigürasyonda ve en az kayıpla nasıl yapacaklarına karar vermek istiyorlar. Bu durumda, kalsiyum reaktörünü sadece kalsiyum kaynağı olarak ele almak, en iyi ihtimalle kasıtlı (veya bilgisizce) soruya cevap vermekten kaçmak, en kötüsü ise kasıtlı bir felakete sürüklenmektir. Ancak bunu pH düzenleyicisi olarak tanımladığımda, işleyiş mekanizmasını hemen gösterdim. Ticari isimlere kanmayın. Cihaz "karbonik asit reaktörü" olarak adlandırılsaydı, tartışma konusu nasıl görünürdü ki bu da eşit derecede geçerlidir. Canlı kayalarla ilgili de aynı şey. Ne kadar tartışma varama sonunda biri akvaryumdaki konumlarının tüm yönlerini gözden geçiren bir inceleme yazacak. 20ABD Doları fiyatı da neden böyle ortaya çıktı. "Substratı sifon etmek gerekli mi?" konusundaki yorumunuz için çok teşekkür ederim, genel kabul görmüş prensiplere aykırı bir şey yapabileceğin, bunu neden yaptığını anlıyor

Kevin3114

Tüh ağaçlar ve sopaları, yine yirmi beş.... Son kez, kalsiyum reaktörü sadece deniz suyundaki kalsiyum seviyesini korumak için gereklidir ve tam da organizmalar tarafından tüketilen yerde.... Kalsiyum reaktörüne sahip bir akvaryumda pH 7,9-8,1 seviyesindeyken, olmadan mükemmel bir şekilde 8,2 seviyesinde kalır.... O zaman neyi destekliyor? Desteklemekten bahsedersek, "kalk su" denen şeyden bahsedebiliriz.... Çok yüksek bir pH seviyesi olan 10-12 arasında kalsiyum hidroksit çözeltisi. Kalsiyum reaktörünün çalışması sonucu pH düşüşünü dengelemek için sıklıkla ilave edilir. Canlı kayalar ise deniz akvaryumculuğunda artık yaygın bir terim ha

Robert

Kalsiyum reaktörü, yalnızca deniz suyundaki kalsiyum seviyesini korumak için gereklidir ve canlılar tarafından tüketildiği yerlerde kullanılır. Kalsiyum reaktörlü akvaryumlarda pH 7,9-8,1 arasındayken, olmadan 8,2'de rahatlıkla kalır. Olgunlaşmış (resif) akvaryumlarda, genellikle gece pH 8-8,1, gündüz 8,3-8,4'tür. Kalsiyum reaktörü doğru çalışmayı bırakıp kalsiyum içeriği 400 ppm'den düşerse, sert mercanlar kaybedilir ve pH dengesizliği başlar. pH, buffer çözeltileriyle kontrol edilebilir ancak mercanlar için bu yeterli olmaz. Canlı kayalarise deniz akvaryumculuğunda artık standart bir kavramdır. Sıkıntılı olanlar, en az on büyük balık bulunan, 1000 litre hacmindeki bir resif akvaryumunda, en az %20 hacimde kaliteli canlı kaya olmadan, kimyasal ve biyolojik denitrifikasyon kullanarak nitratları 10'un altında tutmayı denesinler, buna başarabilirsem şapkamı ç

Christine864

Reaktör gerekli değildir, çünkü mercanlar yoktur ve pH 7,8

Jessica5016

Reaktör gerekli değil, düşük pH'ın nedenini aram

Richard2180

Üzgünüm, ama aynı materyali tekrar tekrar ayrıntılı bir şekilde anlatma imkanım yok, bu nedenle herkesi Martin Sanders'ın "Akvaryum Teknik Donanımı" kitabının148-155. sayfalarında yer alan "Deniz Suyundaki Kireç İçeriği" bölümüne yönlendiriyorum, Moskova, Astrel ACT, 2002. Daha kötü bir çeviri görmedim, ama belli bir hayal gücüyle anlaşılabilir. Materyal ile ilgili sorular: 1. "Kalsiyum reaktörü" hangi parçalardan oluşur? 2. Bu, deniz akvaryumunda pH'ı düzenleyen bir regülatör mü? 3. Karbondioksitdoğrudan akvaryuma üflen

Amy9618

Sayın, Akvaryumcuların üst bölümde belirtilen kitaptan yararlandığı kadar ç

Brent7831

Bu konuda, kardeşlerim, bu anlamsız diyalog-reaktörünü kapatma önerisi var. Bunun ancak iyi hacimli (500 ve üzeri) akvaryumlarda ya da SPS mercanları bulunduran tanklarda kullanılması anlamlı olur. Tabii, MD JEORGICK'in bu konudaki inatçı ısrarını takdir etmek gerekir - deniz akvaryumu meraklıları için açık olan saçmalığı söyleyebilecek kadar kararlı olmak kolay değil. Açıkçası, onun açıklamalarını bu kadar sert eleştirmek istemezdim, ancak başlangıç seviyesindeki deniz akvaryumu meraklılarının da bu türdeneylere cesaret etmemesini isterdim, çünkü bunun maliyeti de oldukça yü

Sheila1322

Evet, bir sonraki döneme geçelim. Fikirlerinizi gerekçelendirmeniz gerekir, literatüre atıf yapmamanız gerekir, ayrıca orada benzer bir şey yazılmadığını da belirtmeniz gerekir. Atıf yaptığınız bölümde pH regülasyonu hakkında hiçbir şey yazılmamış. pH değişimi ve pH regülasyonu kavramlarını ayırt etmelisiniz. Deniz akvaryumuna CO2 üflenmesi konusunda da bir öneri bulamadım, kitabı tekrar okumak zorunda kaldım. Konuyu kapatıyorum, yeni başlıklarda gerekçelendirilmiş fikirler bekliy