• Siyanobakterilerle ilgili sorun

• Brandy1134

İki hafta önce akvaryumda (profilimdeki gibi) tabanda mavi-yeşil algler (kırmızı renkte) belirmeye başladı. Birkaç gün önce filtreye aktif karbon ekledim, ancak büyümelerinde belirgin bir azalma gözlemlemedim. Zemin bu alglerle ne kadar kaplanıyorsa, zemini karıştırdığımda algler birkaç gün kayboluyor, sonra tekrar büyümeye başlıyor. Bu konuda kim ne yapıyor, paylaşır mısınız... teşekkürler.

Amanda5586

Mavi-yeşil algler (kı

Mark9853

Denizci akvaryum uzmanından Odesa'dan sordum, bunların mavi-yeşil algalar olduğunu, tatlı suda kırmızı görünen türlerle aynı göründüğün

Loretta5483

Nitrat içeriği konusunda su parametreleri nedir? Eğer mavi-yeşilise, içeriği yaklaşık 20 mg/l ve günlük aydınlanma süresi 12-13 saat olduğunda bende de çıkmışlardı. %10 su değişimi,ışık süresinin azaltılması ve tüm filtrelerin temizlenmesi ile durum kademeli olarak normale döndü. Kırmızı renkli, ince ve kırık çubuklar şeklinde ise (uzmanlar kırmızı kaulerpaya ait olduğunu söyledi). Sa

Kimberly4253

Geçen haftaölçtüm, nitrat seviyeleri 10 idi. Bugün tekrar ölçeceğim ve kesinlikle ışık süresini azaltmam

Anthony

Siyanobakteriler, balçımsı bir film görünümüne sahiptir. Renkleri kırmızıdan kahverengiye kadar değişir. Kırmızı kaulerpanın ipliksi tallusları yoktur. Ancak kırmızı kaulerpanın kendisi oldukça ilginç bir kavramdır. Kaulerpalar yeşil algler

Daniel

Benim de bazı şüphelerim var. Ancak bu konuda yeniyim, bu yüzden Uzman'ınağzından herhangi bir bilgi için sonsuz minnetdarlığım var. Sayg

Leah

Yaşayan kayalarda ara sıra 1-1,5 cm uzunluğunda koyu yeşil ipliksi yapılaroluşuyor ve fırçayla kolayca temizlenebiliyor. Bu ne

Kevin3114

Tüm yosunlar akvaryumda normal bir durumdur... çünkü besin maddeleri her durumda girer ve tüketicilerin nişi çok hızlıdolar. Kırmızı ve kahverengi yosunların tüm türleri akvaryumda oldukça ilginçtir ve onları istenen sakinler olarak kabul etmek gerekir, çünkü onları kasıtlı olarak yetiştirmek zor olabilir. Özellikle ipliksi yeşil yosunlar dekoratif akvaryumun bir problemi haline gelebilir. Siyanobakterilerden bahsetmemek gerekir. Nitrat içeriği bir gösterge değildir, size hemen söyleyeyim... buradadaha önemli olan çözünmüş organik madde içeriği ve sonuç olarak ya da sayısal bir gösterge olarak oksijen potansi

Andrew9581

Süreci nasıl etkileyebilirsiniz? Te

Teresa

Güçlü köpük ayrışması, ozonlama, genel olarak besin maddeleri için tüm rekabet türleri. Yosun filtreleri, sentetik zeolit. SPS sistemlerinde, kısa polip mercanlar olarak adlandırılanlar... orada sampta yumuşak mercanlardan bir filtre oluşturulur. İ

Jennifer5784

Güçlü köpük ayırma?! Saçmalık, saçmalık - ateşe! SEA CLONE eniyisi ve öz-eğitim: - benim hiçbir yosun yok, her şey y

Daniel4967

Senin SEA CLONE'a karşı olan hislerini anlıyorum, ancak bu konuda

Jeanne

Kırmızı yosunlar hakkında: Akvaryum genç ise hiçbir şey yapmanıza gerek yok, her şey kendiliğinden geçecektir. Daha yaşlıysa, organik madde ve akış

Jeremy8404

9_9

Cheryl9296

9_9

Jennifer5371

9_9