• Mercanların üremesi

• Brianna

Sayın deniz akvaryumcuları! Suni vejetatif üreme ile ilgilenen omurgasızlar varsa, lütfen yanıt verin! Akvakültürde klonların varlığı hakkında bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bu çalışmayı yaparak iki hedefi birden gerçekleştiriyoruz: 1. Akvakültürde daha toleranslı klonlar elde etmek 2. Daha geniş bir konu olan: mercan resiflerinin akvaryum yetiştiriciliği ile korunması.

Jacob4800

Bildiğim kadarıyla akvaryumda ancak bazı anemon türlerinin (öncelikle aiptasialar :-) ve at anemonları) ve disk anemonlarının (ricordea ve rhodactis) daha verimli bir şekilde üretimi mümkün olabiliyor, çünkü büyüme hızları yapay besleme ile teşvik edilebiliyor. Yine de, teorik olarak çoğu yumuşak mercanın vejetatif üremesi de mümkün, ancak onlar için temel (hatta tek) beslenme yöntemi simbiyotik algler olduğundan, büyüme hızları genellikle akvaryumda üremenin pratik bir anlamı olması için çok düşük kalıyor. En azından benim parmak sinularyam yarım yılda görsel olarak bir santimetreden fazla büyümedi (gerçi sinularyada bunu söylemek zor - dalları yerinde durmuyor). Tabii ki metal halide lamba varlığında büyüme hızı artmalı (bende sadece florasan lambalar var), ama çok fazla olacağını sanmıyorum. Yarın bana bir ricordea göndermeleri gerekiyor - onunla ne olacağına bakacağım. Belki onu çoğaltmayı başarabilirim, AquaLogger forumunda iyi beslenme ile ricordeanın her 3-4 haftada bir kendiliğinden bölündüğü yazıyor - bakalım ne olacak.

Wendy2244

Parmak koralı Sinularia polydactyla'ya gelince, onu bölüp yeterli hızda yetiştirmeyi öğrendik. Ancak Sinularia dura'nın çokdaha yavaş büyüdüğünü de belirtmek ge

Randall7906

Birçok mercan kolonim çok hızlı büyüyor ve bu durumda onları bistları bistürüyle 2-3 parçaya ayırıyorum. Daha sonra 2-3 haftalık adaptasyon sürecinden sonra, bunlar çok daha hızlı büyümeye başlıyor. Çok polipler içeren mercanları da makasla bölerek

Rodney

Bunun için kesinlikle metal-halojen ışığı, minimum organik madde ve yem tabanı gereklidir -ünlü fitoplankton kültürü, zooplankton'u beslemek için, aksi takdirde başarı görün

Laura3615

Ben, birçok tedarikçinin, özellikle kotaları olan nadir türler için, plankton ve gerekli aydınlatmayla, sığ sularda mercanlar yetiştirip satmak üzere çitler yaptıklar

Justin

Oldukça inandırıcı. Yüzde y

Angela7060

Merve'nin Korall Çiftliği'ne Dair: Doğal koşulların söz konusu olduğu korall çiftlikleri bizim için geçerli değil. Biz akvaryum sistemlerinde koşulları modellemek zorundayız. Korallerin beslenmesi konusunda, omurgasız canlıların yetiştirilmesi için çeşitli yem ve kimyasal katkı maddeleri kullanmaktayız. Saygılar