• Zıplayanlar için ağ.

• Joseph8842

Herkese merhaba, uzun zamandır akvaryumdan atlayan balıklar sorunu beni rahatsız ediyordu. Neden böyle olduğunu bilmiyorum ama bir buçuk yıl içinde 5 balık atlayarak gitti, bu gerçekten kötü. Başlangıçtan beri bizimle olan sarı dudaklı balık atlayınca, artık dayanamadım ve seçenekleri değerlendirmeye başladım. Artıları - doğru kesim, şeffaflık, dayanıklılık, esneklik. Eksileri - fiyat, nakliye pahalı. Buradan alüminyum sivrisinek profilleri + köşeler + conta aldım, profilleri 2 ağ yapmak için hesapladım - ana ağ yaklaşık 80*40 ve besleme kapağı 20*40. Burada bir detay var - başlangıçta açılırken pencere gibi yerleştirilecek boyutta yapmak istemiştim ama fikrimi değiştirdim ve sadece üstte akvaryumun tamamını kaplayacak şekilde yaptım. Sebebi - alüminyum toksik, suya doğrudan/çok yakın konumda bu süreci başlatabilir, risk almak istemedim ve alüminyum profilleri sudan ve tuz birikintilerinden mümkün olduğunca uzaklaştırdım. Plastik profil ile değiştirmeye de karşı değilim ama kendim yapacak bir yer bulamadım. Not: Çok sayıda ağ var, ihtiyacı olan olursa kesebilirim.